Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fusió d’art i gastronomia

Miró a Taula us permetrà accedir a una col·lecció d’obres d’art mentre degusteu uns plats molt especials

Miró a Taula

Miró a Taula

Una degustació culinària de set plats especials i una degustació artística de gairebé un centenar d’obres de Miró, Picasso, Dalí, Chillida, Tàpies i Barceló, entre d’altres. Aquesta és l’experiència que proposa Miró a Taula, un projecte innovador que uneix l’art i la gastronomia en un únic espai, el Mayoral Espai d’Art, al centre de Verdú.

Des del 17 d’agost, cada diumenge es podrà accedir a aquest maridatge dels sentits, que conduirà els visitants a fer dues degustacions paral·leles. En la primera Joan Miró esdevé l’eix vertebrador, amb una col·lecció d’una trentena d’obres gràfiques que dialoguen i conviuen amb l’obra d’artistes de màxim prestigi internacional. Les diferents plantes de l’edifici divideixen l’exposició en cinc àmbits, i un guia ajuda els visitants a percebre cada una de les peces.

Gastronomia inspirada en els grans artistes
Paral·lelament a la degustació artística n’hi ha una de culinària, on s’ofereix un tast de diferents tapes que s’han elaborat i ideat inspirant-se en els orígens dels autors i en la seva trajectòria artística i vital. En les explicacions d’aquestes tapes s’emfasitza sobretot l’origen dels ingredients que formen el plat, com s’han combinat i la seva relació amb l’autor o l’obra. Les arrels andaluses de Picasso o l’estima per la Costa Brava de Dalí són elements que han inspirat el cuiner Albert Marimon, del grup Fogons de Forès, a l’hora d’elaborar la proposta gastronòmica.

Miró, devot del producte de proximitat
L’àpat està inspirat sobretot en el concepte que tenia Miró de la cuina. Li agradaven els plats senzills, la cuina de casa i els productes propis de cada territori i temporada, el que avui anomenem producte de proximitat. En la degustació, els comensals podran tastar, per exemple, els millors formatges de Maó, illa que apreciava molt Miró, musclos de roca de la Costa Brava o una senzilla secallona de pagès feta artesanalment.

Informació pràctica
Miró a Taula comença el 17 d’agost i es repetirà cada diumenge de 13 a 15 h, aproximadament. Està pensat per a grups de 25-30 persones. Si esteu interessats a participar-hi, és important que realitzeu reserva prèvia a través del web o trucant al 973 34 70 49. L’activitat té un preu de 29 € per als adults i de 14 € per als infants.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: