Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Gastronomic Forum Barcelona torna a reunir el sector en la seva aposta per l’alimentació sostenible

Del 18 al 20 d’octubre, serà la gran cita del sector que reunirà més de 300 empreses i cent ponents, entre els quals hi haurà seixanta xefs que sumen 46 estrelles Michelin

Foto de família a la presentació del Gastronomic Forum Barcelona 2021

Foto de família a la presentació del Gastronomic Forum Barcelona 2021

Del 18 al 20 d’octubre, el palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acollirà una nova edició del Gastronomic Forum Barcelona, amb 6.000 m2 d’exposició comercial i prop de 4.000 m2 destinats a més de setanta activitats i un congrés gastronòmic, i amb l’àrea d’Innovació ForumLab, realitzada en col·laboració amb la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 de Barcelona.

L’esdeveniment inclourà propostes especialitzades com Forum Dolç, un espai de divulgació que tindrà com a eixos centrals la pastisseria, la gelateria i la fleca, promogut pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i Espaisucre; i l’Espai Catalunya, amb aliments de proximitat i més de setanta empreses artesanes agrupades per Prodeca i les Diputacions de Barcelona i Girona. També destaquen el ForumVi, on participaran, entre d’altres, els sommeliers Josep Roca i Ferran Centelles, i el Showroom del Vi, organitzat per Prodeca, que reunirà més de seixanta empreses productores catalanes i amb un espai divulgatiu a càrrec de l’Incavi, en el marc de la Setmana del Vi Català.

Congrés Gastronòmic

Tot el programa de classes magistrals, sessions temàtiques, tastos i presentacions de productes tindrà lloc a diversos escenaris, el denominador comú dels quals serà la sostenibilitat a la cuina i la restauració de qualitat, amb exemples com el de Joan Roca amb el seu projecte “Gastronomia Sostenible” al Celler de Can Roca; Ángel León, amb la creació de l’ecosistema marí sostenible al voltant del restaurant A Poniente, i Eneko Atxa (Azurmendi), pioner de la cuina mediambientalment responsable. 

Fòrum G Bcn 2019 D1 069

Juntament amb ells, el programa del congrés el completaran, entre d’altres, grans xefs, com Pierre Gagnaire (Gagnaire), Norbert Niedekofler (Hubertus), Ricard Camarena (Ricard Camarena), Xavier Pellicer (Xavier Pellicer) , Artur Martínez (Aürt), Maria José San Roman (Monastrell), Maria Solivellas (Ca Na Toneta), Pepe Solla (Casa Solla), Javier Olleros (Culler de Pau), Amélie Darvas (Aponem), Najat Kaanache (Nuur Restaurant), Christophe Hay (La Maison d’à coté) i Carme Ruscalleda (Sant Pau Tòquio i Moments). 

Laboratori d’idees

Amb el mateix denominador comú, un dels espais més actius del saló serà el Forum Lab Barcelona Alimentació Sostenible. Aquesta àrea funcionarà com un gran ecosistema d’innovació en el qual més de cinquanta reconeguts experts posaran a l’abast d’empreses i professionals de la restauració i l’hostaleria eines útils per a la gestió sostenible dels seus negocis. El programa estarà dividit en tres eixos temàtics: el restaurant sostenible; pràctiques de sostenibilitat en la producció, el comerç i la distribució; i propostes de valor, màrqueting i coneixement per a una millor gestió dels negocis.

Fòrum G Bcn 2019 D1 097

L’esdeveniment també acollirà la presentació de diversos models urbans de producció alimentària sostenible, exposarà el cas de diverses bones pràctiques agrícoles i dedicarà una jornada al paper del comerç urbà, els mercats municipals i la distribució ecològica i responsable des del punt de vista mediambiental.

Premis i reconeixements

El respecte al medi ambient també serà present als diversos premis de Gastronomic Forum Barcelona amb categories especials, com els Premis Cuiner 2021, que reconeix el millor cuiner emergent de l’any i el més sostenible; els Premis Josep Mercader, que distingeixen la trajectòria professional de xefs, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cuina catalana, així com el restaurant més sostenible –i que enguany premiarà la revista CUINA en reconeixement pel seu vintè aniversari–, i els Premis InnoForum, que guardonen la millor innovació gastronòmica.

I, en l’àmbit dolç, tindrà lloc la VI edició d’Espaisucre The Best Dessert, que reconeix la millor creació de postres de restaurant, i la final de la VI edició del Campionat d’Espanya de Panettone Artesà, organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Podeu trobar-ne tota la informació i el programa complet al web del Gastronomic Forum Barcelona.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: