Granja Elena, del districte de Sants-Montjuïc, El Tomás de Sarrià, de Sarrià-Sant Gervasi, i En Ville, de Ciutat Vella, són els restaurants guanyadors de la segona edició dels Premis Barcelona Restauració. El restaurant Can Recasens, del districte de Sant Martí, ha tingut un reconeixement especial per la seva trajectòria de 113 anys i la seva aportació gastronòmica al Poblenou.
Els premis s'han repartit en 3 categories:
- Qualitat gastronòmica (Granja Elena): per l'ampli recorregut gastronòmic avalat pels clients del barri, veïns i les seves diverses associacions.
- Integració en el barri (El Tomás de Sarrià): per la identificació del restaurant amb les particularitats de l'entorn i el territori.
- Local notori o innovador (En Ville): per ser un local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica. Establiment notori per la seva originalitat.
Enguany, com a novetat, es va incorporar un premi com a reconeixement especial al restaurant Can Recasens. La edició va comptar amb 30 restaurants candidats de 73 barris, com a mostra representativa de la varietat de l'oferta que ofereix Barcelona en l'àmbit de la gastronomia.
Des del 2018
Aquests premis, creats el 2018, tenen la intenció de reconèixer els restaurants guanyadors per la seva gastronomia i per tenir un paper destacat en la vertebració i la millora del seu entorn. D'aquesta manera, els locals que ja tenen èxit en el seu barri poden ser reconeguts a la resta de la ciutat. La iniciativa vol ser un impuls per al sector, ja que es tracta d'una de les activitats més importants per a la vida quotidiana i per a l'economia de la ciutat. El sector de la restauració compta amb més de 9.300 establiments a Barcelona que donen feina a més de 67.000 persones (el 6,4% de la població activa de la ciutat).