Joan Roca impulsa la nova titulació interuniversitària de la UB i la UPC
Grau ciencies culinaries
El setembre de 2014, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) posaran en marxa el primer Grau Interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, que s’impartirà a les instal·lacions de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme (CETT) de Barcelona.
Experiència i coneixement
La formació del Grau uneix l’experiència acadèmica i el coneixement expert dels diferents centres universitaris en diferents àrees: alimentació, nutrició i dietètica, ciències agroalimentàries, ciències culinàries i gastronomia.
A més del caràcter interuniversitari, el nou grau també destaca pel seu model de col·laboració publicoprivat i per la participació en el seu disseny dels cuiners i professionals del sector més rellevants, i també de la indústria gastronòmica i de l’alimentació. Per això, es duran a terme activitats específiques en el Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera, on els estudis estan adscrits a la Facultat de Farmàcia, a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) i als espais de la Fundació Alícia.
La importància de la formació
Amb tot, els estudiants del nou grau comptaran amb quatre campus especialitzats en agroalimentació, nutrició i salut, tecnologia dels aliments, turisme i hoteleria, i recerca en cuina, juntament amb el treball acadèmic de la Unitat UB-Bullipèdia de Ferran Adrià.
Joan Roca, xef d’El Celler de Can Roca, és un dels impulsors del nou grau i va manifestar, durant la presentació, que “la raó d’aquest projecte, que uneix moltes entitats, és aconseguir cuiners més ben formats que nosaltres i que puguin continuar amb la feina feta adquirint nous coneixements”. Com a impulsor i assessor gastronòmic dels nous estudis, Roca considera que “el sector ha forçat que aquest nou grau sigui una realitat”.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia