Les propostes enoturístiques engloben un ampli ventall d’activitats: concerts amb música en viu, projeccions de cinema entre vinyes, tallers d’aromes, esmorzars de pagès, passeigs amb llanternes sota la lluna d’estiu, lectures de contes per a adults o viatges amb carruatges per entendre com vivien la verema els nostres avis. Els divendres, dissabtes i diumenges, els 13 emblemàtics cellers obriran les portes per acollir tothom qui vulgui gaudir d’una experiència en un entorn singular.
Per enriquir les activitats, La Verema del Cava proposa un complement gastronòmic de nivell. Els Menús de La Verema del Cava, oferts per restaurants ubicats al Penedès adherits al projecte, maridaran grans propostes culinàries amb els millors caves. Els restaurants El Mirador de les Caves, El Cigró d’Or, La Cava d’en Sergi, Cal Blay Vinticinc, Cal Ticus, Casa Joan, Taps de Suro, Sol i Vi, Fonda Neus i Ca la Katy, entre d’altres, han preparat uns menús particulars per ser maridats amb cava durant els caps de setmana que tinguin lloc les activitats.
Activitats dels cellers:
- CODORNÍU – La verema a les teves mans
- GIRÓ RIBOT – Most, bombolles i música en viu
- GRAMONA – Maridatge sensorial a la vinya
- JUVÉ & CAMPS – La verema dels nostres avis
- LLOPART – Transporta’t a la verema de 1887
- MESTRES – Taller d’aromes i sensacions
- PINORD – Un viatge des del most fins als grans reserves
- RECAREDO – Viu la verema pas a pas
- SUMARROCA – La verema sota la lluna d’estiu o a ple dia
- TORELLÓ – Un matí diferent entre vinyes
- VALLFORMOSA – Contes per a adults durant la verema
- VILARNAU – Una verema de cinema
- VINS EL CEP – Maridatges de verema pel xef Oriol Llavina