Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Infusions de Catalunya

Tegust aposta per l’excel·lència, l’autenticitat i la proximitat

Presentació de l'empresa Tegust

Presentació de l'empresa Tegust

L’inventor de la infusió de ratafia ha creat una nova empresa anomenada Tegust que treballarà amb el producte local català. L’empresa, situada a Forallac (Baix Empordà), ofereix una proposta que té com a principal objectiu potenciar la producció de plantes aromàtiques que s’han cultivat en territori català i així crear infusions fetes a casa.

Està fundada per un grup de socis i encapçalada pel gironí Josep Mascarós, empresari i creador de la primera infusió de ratafia. Segons Mascarós, l’objectiu és dignificar el món de les infusions comercialitzant 14 productes diferents, entre els quals hi ha infusions exòtiques, innovadores i també tradicionals. El millor de tot és que es podran trobar per tot arreu: a restaurants, màquines expenedores, botigues, fires i supermercats.

El producte es presentarà de forma especial, cada unitat anirà dins una bossa piramidal de niló envasada en un sobre individual termosegellat. Això permetrà que l’aroma es mantingui dins de la bossa i garantirà al consumidor que no ha estat manipulat abans del consum. Amb la creació de Tegust, també es busca aportar valor social, ja que col·laboraran amb una entitat del tercer sector, el Centre Ocupacional i Especial del Treball de Tramuntana de Palafrugell, que s’encarregarà de l’encaix dels sobres.

Pel que fa als productes primaris, els ingredients per fer les infusions vindran del Parc de les Olors, una xarxa de productors locals encarregats de plantar i produir les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals necessàries a partir d’un cultiu biològic. Es tracta d’espais rurals marginals de gran interès paisatgístic ideals per al cultiu d’aquest tipus de plantes.

Diferents tipus de tes a Tegust
A Tegust trobem infusions innovadores com la de ratafia, considerada una beguda espirituosa i que recorda a la ratafia original però sense alcohol. Alguns dels ingredients són la canyella, l’anís, la menta i el ginebre, entre d’altres. Una altra barreja és la nova infusió d’Aromes del Montserrat, un producte de licor d’herbes que conté anís verd, menta, fonoll, canyella, camamilla i coriandre. I en col·laboració amb el Girona FC, Tegust ha creat una infusió de maduixa i xocolata blanca.

Pel que fa a les infusions més tradicionals, trobem les que s’han elaborat a partir del Parc de les Olors. Tegust és l’única marca que fa servir aquesta forma de producció, i gràcies a això tenen cinc infusions diferents amb un segell local. Per exemple, trobem ‘Digest’, creada amb camamilles i amb un 25% més d’actius per les bones condicions a l’hora de cultivar el producte.

Finalment, trobem cinc tipus d’infusions exòtiques: ‘Fruits del bosc’, amb fruites i plantes variades; ‘Rooibos’, infusió càlida i dolça; el ‘Te verd’, amb taronja i bergamota; el ‘Te vermell’, amb cardamom, i el ‘Te negre’, amb vainilla i més teïna que la resta.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: