Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Jordi Cruz mostra al nou Angle de Barcelona la seva cuina més autèntica

El restaurant que el xef tenia a Món Sant Benet s’instal·la ara a l’hotel Cram

restaurant angle bcn

restaurant angle bcn

De les vistes bucòliques del meandre del Llobregat anomenat l’Angle (a Sant Benet de Bages), cap al xamfrà d’Aribau amb Aragó: el restaurant de Jordi Cruz s’ha desplaçat 60 quilòmetres, però la cuina que hi serveix continua reflectint la personalitat gastronòmica d’aquest xef de carrera veloç. “Mentre que a l’Àbac —el restaurant que comanda a l’avinguda Tibidabo, reconegut amb dues estrelles Michelin— és el local on més aposto per la creativitat i la innovació, a l’Angle m’agrada mantenir-hi els plats que hem anat consolidant durant aquests anys”, explica el jurat revelació del concurs Masterchef, de TVE. L’arrosset de ceps, colomí i foie gras amb avellanes, el llom de rap rostit amb gamba de Palamós o la vedella en tres coccions amb consomé de trompetes, petites verduretes i herbes fresques en serien tres exemples. Pocs cuiners, com Cruz, han assimilat amb tanta solidesa els avenços culinaris dels darrers anys.

Cruz afirma que, mentre que a l’Àbac l’aposta és més per al menú degustació, canviant i experimental, a l’Angle (que manté una estrella Michelin des del 2008) li agrada més jugar amb la carta. Tot i això, s’hi pot demanar un menú d’onze plats que conté algunes de les creacions més rellevants del cuiner: la seva versió líquida del meló amb pernil, els nyoquis de botifarra del perol a la brasa amb pa i tomàquets (atenció, perquè aquí hi ha un gelat!), el rovell d’ou (en cinc textures) curat amb ibèrics o el memorable roger (cuit amb les escates) amb ceba de Figueres, tomàquets confitats, cumquats i allioli de citronel·la. Aquest menú complet té un preu de 80 €.

El nou equip de l’Angle manté la cap de sala Karen Escribano, iniciadora, amb Cruz, de l’establiment de Sant Benet de Bages, i, després del seu pas per l’Àbac, recupera Jordi Cuairan com a cap de cuina,

L’arribada de Cruz a l’hotel Cram reforça el seu vincle amb la família González, propietària de l’Àbac i del Ten’s Tapas Bar, l’establiment del barri del Born on el xef manresà exhibeix la seva cuina més informal.

* Angle. Aragó, 214. Barcelona. Tel. 93 216 77 77

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: