Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Jordi Cruz recupera la segona estrella de l’Àbac

Michelin reconeix la feina del xef i la de Quim Casellas al Casamar, però deixa Catalunya sense sis distincions

Jordi Cruz

Jordi Cruz

Arribar i moldre. Ha estat un any “difícil”, però Jordi Cruz, al capdavant de la cuina de l’Àbac, que Xavier Pellicer va deixar per fer costat a Santi Santamaria, ha tornat a posar l’establiment barceloní al segon nivell de la Guia Michelin. Ahir al vespre es va revelar la tria de la crítica gastronòmica més influent, que va deixar poques alegries a Catalunya.

La primera estrella per a Quim Casellas, xef del restaurant Casamar de Llafranc, va completar l’emoció de la jornada. En canvi, Can Fabes en va perdre una (es queda amb dues estrelles) i el Drolma, Lluçanès i El Bulli perden el seu estatus en haver tancat durant aquest any (sumaven cinc estrelles).

La decisió de la guia vermella es va conèixer a Barcelona durant una celebració a l’hotel Palace que va reunir el bo i millor de la gastronomia nacional. Sant Pau (Carme Ruscalleda) i El Celler de Can Roca (germans Joan, Josep i Jordi Roca) mantenen el seu trio estel·lar i es converteixen en els únics del Principat. Precisament Joan Roca va coordinar el sopar de luxe de la festa, que van elaborar Carme Ruscalleda, Jordi Cruz, Romain Fornell i els germans Javier i Sergio Torres.

En conjunt, aquesta vegada l’Estat espanyol ha sumat 16 estrelles noves, però n’ha perdut 17. Solana (Ignacio Solana, Ampuero), Rodrigo de la Calle (Rodrigo de la Calle, Aranjuez), Marqués de Riscal (Francis Paniego, Elciego), Nerua – Guggenheim Bilbao (Josean Martínez Alija, Bilbao), El Choco (Kisko García, Còrdova), Lillas Pastia (Carmelo Bosque, Osca), Es fum (Thomas Kahl, Palmanova), Jardín (Macarena de Castro, Port d’Alcúdia), Annua (Óscar Calleja, Sant Vicente de la Barquera), Casa Marcelo (Marcelo Tejedor, Santiago de Compostel·la) i Silabario (Alberto González, Tui) s’estrenen a la guia. I els madrilenys Diverxo (David Muñoz) i El Club Allard (Diego Guerrero) pugen un graó i comparteixen segona estrella amb l’Àbac.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: