Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Jordi Morera, el millor jove artesà alimentari innovador 2014

El flequer guardonat pertany a l’empresa centenària L’Espiga d’Or de Vilanova i la Geltrú

Jordi Morera

Jordi Morera

Amb la finalitat de fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguessin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya, així com de guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya atorga el Premi ‘Millor jove artesà alimentari innovador 2014’.

Enguany, l’ha guanyat Jordi Morera, de L’Espiga d’Or de Vilanova i la Geltrú. Pertany a la cinquena generació de flequers i destaca per la recuperació del forn de llenya de la família, la recuperació de peces de gran format i l’elaboració de pans de gustos autòctons amb ingredients de proximitat i de temporada, així com de pa amb IGP Pa de Pagès Català. A més a més, Morera col·labora en el desenvolupament d’un nou cereal, el tritordeum, i participa activament en la difusió de la cultura del pa mitjançant Internet i les xarxes socials. El passat mes de juny, va publicar el llibre ‘Avui faràs pa’.

L’accèssit ha estat per a Marc Parés, de la Fleca Parés de Vilafranca del Penedès, que pertany a una quarta generació de forners i ha dut a terme un intens treball en el món dels ferments, creant ferments propis i col•laborant amb la universitat.

Les dues empreses van ser distingides en l’acte de reconeixement a les empreses centenàries de la Xarxa Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, al Fòrum Gastronòmic de Barcelona el passat octubre de 2014.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: