Jordi Morera, el millor jove artesà alimentari innovador 2014
El flequer guardonat pertany a l’empresa centenària L’Espiga d’Or de Vilanova i la Geltrú
Jordi Morera
Amb la finalitat de fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguessin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya, així com de guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya atorga el Premi ‘Millor jove artesà alimentari innovador 2014’.
Enguany, l’ha guanyat Jordi Morera, de L’Espiga d’Or de Vilanova i la Geltrú. Pertany a la cinquena generació de flequers i destaca per la recuperació del forn de llenya de la família, la recuperació de peces de gran format i l’elaboració de pans de gustos autòctons amb ingredients de proximitat i de temporada, així com de pa amb IGP Pa de Pagès Català. A més a més, Morera col·labora en el desenvolupament d’un nou cereal, el tritordeum, i participa activament en la difusió de la cultura del pa mitjançant Internet i les xarxes socials. El passat mes de juny, va publicar el llibre ‘Avui faràs pa’.
L’accèssit ha estat per a Marc Parés, de la Fleca Parés de Vilafranca del Penedès, que pertany a una quarta generació de forners i ha dut a terme un intens treball en el món dels ferments, creant ferments propis i col•laborant amb la universitat.
Les dues empreses van ser distingides en l’acte de reconeixement a les empreses centenàries de la Xarxa Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, al Fòrum Gastronòmic de Barcelona el passat octubre de 2014.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia