Els participants a l’enquesta del web Cuina.cat prefereixen la xocolata amb una concentració mínima del 60% de cacau
enquesta xocolata
Les pupil·les es dilaten, la llengua comença a produir saliva i l’organisme es prepara per a una descàrrega d’endorfines. Dins la boca, una presa quadriculada de plaer, i els sentits desfan a poc a poc la xocolata, l’aliment dels déus. Aquesta és la resposta que té el cos davant una dosi de plaer.
La xocolata es considera un producte diví amb gairebé quatre mil anys d’existència. El seu gust, color i forma s’ha modificat molt al llarg del temps. Xocolata negra, amb llet, blanca, amb més concentració de cacau, amb menys, etc. Els gustos i formes són nombrosos. Des de la seva arribada amb Cristòfor Colom, ara fa més de 500 anys, amb sabor amarg, fins a la descoberta de la xocolata blanca, i ara es recupera el sabor més original i es juga amb les concentracions.
El vaivé del món de la xocolata ha portat precisament a parlar de la intensitat del cacau. Aquesta vegada la xocolata amb llet no és la vencedora, ja que només el 24% dels participants a l’enquesta afirmen que els agrada la xocolata amb llet. El 44% la prefereixen amb un mínim del 60% de cacau, i el 32%, amb un 80% de concentració.
Torna la intensitat, l’essència dels grans de cacau al paladar. Sigui com sigui, la xocolata cada vegada agafa més protagonisme en camps allunyats de l’alimentació: com a teràpia, en productes cosmètics… Però sempre passant per la seva funció per excel·lència: produir plaer.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia