CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
INICI
>
ACTUALITAT
>
L’Escola Joviat guanya el Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya
L’Escola Joviat guanya el Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya
Una quinzena d’escoles d’hostaleria participen al certamen organitzat per CUINA i el Departament d’Ensenyament
Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya 2013
La vuitena edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya, que va tenir lloc el dimecres 15 de maig a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils (Baix Camp), va aplegar una seixantena d’alumnes de 15 centres d’estudis oficials d’hostaleria i restauració catalans. Aquesta competició, organitzada pel Departament d’Ensenyament i la revista CUINA, pretén estimular l’intercanvi entre els alumnes de cuina i sala de totes les escoles i el treball en equip com a exercici del seu futur professional. Cada escola va presentar equips de quatre estudiants (dos de cuina i dos de sala) que havien de cuinar, servir i maridar la seva pròpia versió del conill amb xocolata i del menjar blanc, a partir de les receptes que es recullen al ‘Corpus Culinari de la Cuina Catalana’.
El primer premi del concurs el va merèixer l’equip de l’Escola Joviat, de Manresa, format pels alumnes Ferran Bundó, Ferran Sánchez, Ramon Blasco i Carles Bercero. Com a guanyadors, els va correspondre un àpat a El Celler de Can Roca, de Girona, que recentment ha estat nomenat Millor Restaurant del Món per la revista britànica ‘Restaurant’. El segon premi va correspondre a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, representada per Marc Garcia, Héctor Martínez, Carla Matilla i Helena López. Van quedar tercers els alumnes de l’Institut de Tona, Guillem Dalmau, Carla Arimany, Edgar Alarcón i Alba Rius.
Les mencions van ser per a Aida Escabías, del CETT de Barcelona (servei); Carla Matilla i Helena López, de l’EHITB de Girona (servei de vins); Isaac Llorens i Marc Contreras, de la Fundació d’Hostaleria de Castelldefels (servei de fruita), i Joan Marc Andreva i Kend Elihú Solórzano, de l’Institut Joan Ramon Benaprès, de Sitges (parella de cuiners).
Els participants van ser avaluats per un jurat professional independent presidit per Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i 12 professionals més: Quim Marqués (xef del Suquet de l’Almirall), Xavier Mestres (cuiner, president de la Fundació Institut Català de la Cuina), Montserrat Nadal (enòloga, professora de la URV), Diego Campos (xef d’El Rincón de Diego, de Cambrils), Joan Bosch (xef de can Bosch, de Cambrils), Javi Antoja de la Rosa (director de projectes editorials de Montagud Editores i director del quadern d’alta gastronomia Apicius), Carme Gasull (periodista gastronòmica), Lluís de Buen (propietari de Mariscs Genaro i del restaurant Fishhh, de Barcelona), Xavier Fabra (xef de La Quinta Forca, de Nulles), Annette Abstoss (experta en ingredients, propietària de World Abstoss Gastronomy), Fernando Sarasa (director de la Cooperativa Agrícola de Cambrils) i Josep Sucarrats (director de la revista CUINA).
Els premis van ser cedits per El Celler de Can Roca, Montagud Editores, Ingredients Sosa, Maldon Salt, Koppert Cress i la Cooperativa Agrícola de Cambrils.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia