Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L’Òstia, el relleu de La Bombeta

La Barceloneta recupera i posa al dia les tapes de sempre en un establiment nou

calamars-l'òstia

Els calamars a la romana, lleugers i gustosos

verat escabeig taronja-l'òstia

Un dels plats estrella, el verat en escabetx de taronja

amos l'òstia

Els responsables de L'Òstia

La bomba de carn, les croquetes, els bunyols de bacallà o els calamars de la Pepi eren famosos a la Barceloneta fa 40 anys. Però la família fundadora de La Bombeta va abandonar els fogons fa més de 30 anys i les noves generacions de gurmets de taverna s’han quedat sense tastar-ho. Fins l’1 d’agost de l’any passat, en què el fill petit de la Pepi, Jaume Muedra, va tornar a Barcelona després d’uns anys a Madrid vinculat a la banca i va posar en marxa L’Òstia. En companyia del cuiner Sebas Matarrodona, ha recuperat la cuina materna i ha introduït plats més moderns per satisfer tots els paladars.

I ho han aconseguit. Barcelonins, catalans i estrangers tasten els plats i tornen a L’Òstia, una taverna acollidora per compartir tapes en bona companyia. Per als més ràpids hi ha una barra ampla i còmoda, i per als que prefereixen entaular-se, tres menjadors i una terrassa resolen els àpats sense presses. A l’hora de demanar es poden escollir des de les tapes de sempre fins als platillos més actuals, com l’hamburguesa de bou i vedella, Parmentier amb foie o el tàrtar de tonyina i ous de salmó amb alvocat. Tot comprat al dia i fet a casa. Res d’ingredients precuinats o envasats, a la cuina de L’Òstia els plats s’elaboren al moment, amb algunes excepcions, com les anxoves o el verat en escabetx de taronja, imprescindible.

Els fregits són calents, cruixents i lleugers; l’ensalada russa és saborosa, amb les verdures tallades a mà i la patata ben sencera; la cua de bou és melosa i es desfà a la boca; el cruixent de garrinet reprodueix ben bé el nom; els bolets saltats amb rovell d’ou són un mos de bosc, i les mandonguilles de calamar superen qualsevol pilota de carn. L’oferta de postres és més reduïda, però no hi falten la crema catalana de la mare o el brownie, omnipresent a la majoria de cartes d’arreu.

El tracte és amable i atent i la relació qualitat-preu, proporcionada.

* L’Òstia. Plaça de la Barceloneta, 1-3. Barcelona. Tel. 93 221 47 58

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: