La Barceloneta recupera i posa al dia les tapes de sempre en un establiment nou
Els calamars a la romana, lleugers i gustosos
Un dels plats estrella, el verat en escabetx de taronja
Els responsables de L'Òstia
La bomba de carn, les croquetes, els bunyols de bacallà o els calamars de la Pepi eren famosos a la Barceloneta fa 40 anys. Però la família fundadora de La Bombeta va abandonar els fogons fa més de 30 anys i les noves generacions de gurmets de taverna s’han quedat sense tastar-ho. Fins l’1 d’agost de l’any passat, en què el fill petit de la Pepi, Jaume Muedra, va tornar a Barcelona després d’uns anys a Madrid vinculat a la banca i va posar en marxa L’Òstia. En companyia del cuiner Sebas Matarrodona, ha recuperat la cuina materna i ha introduït plats més moderns per satisfer tots els paladars.
I ho han aconseguit. Barcelonins, catalans i estrangers tasten els plats i tornen a L’Òstia, una taverna acollidora per compartir tapes en bona companyia. Per als més ràpids hi ha una barra ampla i còmoda, i per als que prefereixen entaular-se, tres menjadors i una terrassa resolen els àpats sense presses. A l’hora de demanar es poden escollir des de les tapes de sempre fins als platillos més actuals, com l’hamburguesa de bou i vedella, Parmentier amb foie o el tàrtar de tonyina i ous de salmó amb alvocat. Tot comprat al dia i fet a casa. Res d’ingredients precuinats o envasats, a la cuina de L’Òstia els plats s’elaboren al moment, amb algunes excepcions, com les anxoves o el verat en escabetx de taronja, imprescindible.
Els fregits són calents, cruixents i lleugers; l’ensalada russa és saborosa, amb les verdures tallades a mà i la patata ben sencera; la cua de bou és melosa i es desfà a la boca; el cruixent de garrinet reprodueix ben bé el nom; els bolets saltats amb rovell d’ou són un mos de bosc, i les mandonguilles de calamar superen qualsevol pilota de carn. L’oferta de postres és més reduïda, però no hi falten la crema catalana de la mare o el brownie, omnipresent a la majoria de cartes d’arreu.
El tracte és amable i atent i la relació qualitat-preu, proporcionada.
* L’Òstia. Plaça de la Barceloneta, 1-3. Barcelona. Tel. 93 221 47 58
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia