Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La 9a edició del Març Gastronòmic reivindica els productes del Baix Llobregat

La Carxofa Prat i el Pota Blava protagonitzen aquestes jornades en què hi participen 32 restaurants

Pota blava al restaurant Aqqua, un dels participants al Març Gastronòmic

Pota blava al restaurant Aqqua, un dels participants al Març Gastronòmic

De l’1 de març al 8 d’abril, l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat organitzen les IX Jornades del Pota Blava i la Carxofa Prat. L’objectiu és donar visibilitat i ressò als productes més emblemàtics del Baix Llobregat, una comarca que viu un moment gastronòmic molt dolç. Els deu municipis del Baix Llobregat que s’adscriuen a la iniciativa són el Prat, capital de l’activitat, Gavà, Martorell, Begues, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Abrera, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Boi. L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, pertanyents al Barcelonès, completen l’alineació de 12 ciutats, xifra que marca un rècord absolut de participants.

Els 32 restaurants que formen part del Març Gastronòmic ofereixen menús basats en els productes del Parc Agrari. D'aquesta manera, també es vol donar el tret de sortida a les Festes de la Carxofa Prat, que es prolongaran fins a finals d'abril i amb les quals es vol apostar per l'oferta gastronòmica i agrícola de proximitat de la zona. La idea dels organitzadors és superar l’èxit de l’edició anterior, en què es van arribar a servir fins a 5.000 menús, i consolidar les jornades com una activitat gastronòmica de referència tant al Baix Llobregat com a Barcelona.

Retrobament dels semifinalistes del Plat Favorit 2017

El xef de Sant Boi Albert Mendiola, Cuiner de l’Any 2017 i històricament molt vinculat a les Jornades Gastronòmiques, és el padrí de l’edició d’enguany. Ferm defensor d’aprofitar al màxim el rebost que proporciona el Parc Agrari, l’avala una trajectòria professional ben notable. Es va formar amb Martín Berasategui al seu restaurant guipuscoà i va ser cap de cuina al restaurant Kursaal de Sant Sebastià.

D’altra banda, una de les activitats més esperades en el marc del Març Gastronòmic és el retrobament, el dia 13, dels quatre semifinalistes del #PlatFavorit. Tindrà lloc al Museu del Vi de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i s’hi tornaran a veure les cares el Gall del Penedès amb Xavier Arnan (El Racó de la Calma), l’Arròs del Delta de l’Ebre amb Joan Capilla (L’Algadir), l’Avellana de Reus amb José Manuel Lozano (Color d’Olor de Poma) i el Pollastre i Capó del Prat amb Susana Aragón (Cèntric GastroBar), que va guanyar a la final del concurs.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: