Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La coca del Mossèn celebra la seva diada

La setena edició del concurs d’aquest pa de Folgueroles reconeix la feina del cuiner Oriol Rovira

coca del mossèn

coca del mossèn

La coca del Mossèn, el pa que han popularitzat els germans Xavier i Àngel Puigseslloses des de Folgueroles, va celebrar ahir la setena edició del seu concurs. Una vetllada en què els participants van elaborar preparacions a partir d’aquest producte i que un jurat presidit pel gastrònom Pep Palau es va encarregar de valorar.

Quaranta-quatre coques van omplir les taules dels jardins de Can Dachs de la població osonenca, on es van apropar un centenar de persones. Vint-i-una coques corresponien a la categoria d’adults, 14 a la de joves i nou a la infantil, i el principal requisit del certamen era fer servir coca del Mossèn. Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona; el forner i empresari Albert Iglesias; els professors de cuina Cesc Molera, Isidre Vila, Isaac Monzó i Josep Lluís Mitjans; els cuiners Manel Molera, Ignasi Camps, Mercè Brunés i Oriol Rovira, i l’alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, van ser els encarregats d’anunciar el veredicte.

Isabel Sancho va guanyar en la categoria d’adults amb una coca amb cansalada i brandada; Òscar Muñoz va guanyar la categoria juvenil amb una coca de ceba i sobrassada, i Pol Ortiz, la categoria infantil amb una coca de xocolata i maduixa en forma de cocodril. Com a recompensa els afortunats van aconseguir una panera d’Osona Terra valorada en 300 € i dues bicicletes de muntanya. Enguany, a més, la casa rural El Folló va obsequiar amb unes classes de cuina a la seva escola el participant que va presentar la coca “més saludable”, una coca de porro i salmó elaborada per Carmen Cáceres.

La jornada també va servir per lliurar la distinció Coca d’Or al cuiner Oriol Rovira, xef del restaurant Els Casals i del Sagàs. “És un premi escollit per productors, i en aquest cas, per productors que ‘fan terra’, ja que no hem d’oblidar que la coca del Mossèn ha aconseguit ubicar el poble de Folgueroles al mapa; és un producte que fa terra i que, a més, s’elabora combinant tradició i tècnica”, va reconèixer el guardonat.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: