La setena edició del concurs d’aquest pa de Folgueroles reconeix la feina del cuiner Oriol Rovira
coca del mossèn
La coca del Mossèn, el pa que han popularitzat els germans Xavier i Àngel Puigseslloses des de Folgueroles, va celebrar ahir la setena edició del seu concurs. Una vetllada en què els participants van elaborar preparacions a partir d’aquest producte i que un jurat presidit pel gastrònom Pep Palau es va encarregar de valorar.
Quaranta-quatre coques van omplir les taules dels jardins de Can Dachs de la població osonenca, on es van apropar un centenar de persones. Vint-i-una coques corresponien a la categoria d’adults, 14 a la de joves i nou a la infantil, i el principal requisit del certamen era fer servir coca del Mossèn. Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona; el forner i empresari Albert Iglesias; els professors de cuina Cesc Molera, Isidre Vila, Isaac Monzó i Josep Lluís Mitjans; els cuiners Manel Molera, Ignasi Camps, Mercè Brunés i Oriol Rovira, i l’alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, van ser els encarregats d’anunciar el veredicte.
Isabel Sancho va guanyar en la categoria d’adults amb una coca amb cansalada i brandada; Òscar Muñoz va guanyar la categoria juvenil amb una coca de ceba i sobrassada, i Pol Ortiz, la categoria infantil amb una coca de xocolata i maduixa en forma de cocodril. Com a recompensa els afortunats van aconseguir una panera d’Osona Terra valorada en 300 € i dues bicicletes de muntanya. Enguany, a més, la casa rural El Folló va obsequiar amb unes classes de cuina a la seva escola el participant que va presentar la coca “més saludable”, una coca de porro i salmó elaborada per Carmen Cáceres.
La jornada també va servir per lliurar la distinció Coca d’Or al cuiner Oriol Rovira, xef del restaurant Els Casals i del Sagàs. “És un premi escollit per productors, i en aquest cas, per productors que ‘fan terra’, ja que no hem d’oblidar que la coca del Mossèn ha aconseguit ubicar el poble de Folgueroles al mapa; és un producte que fa terra i que, a més, s’elabora combinant tradició i tècnica”, va reconèixer el guardonat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia