El 3 de novembre, a la Fundació Alícia, parlaran de l’alimentació i la cuina de l’època premedieval
Cuina premedieval
Com s’alimentaven els catalans del paleolític? I els del neolític? Quin era el menjar preferit dels ibers? I els romans, guisaven? Aquestes són algunes de les qüestions al voltant de les quals se centra el programa de la jornada sobre les Arrels Premedievals de la Cuina Catalana, que organitza l’Associació Catalana de Bioarqueologia en col·laboració amb la Fundació Alícia.
El 3 de novembre, entre les 9.30 i les 18 h, a la Fundació Alícia, els experts parlaran i debatran sobre els orígens de la nostra història gastronòmica, i en cada ponència s’oferirà una degustació basada en els coneixements actuals que tenim de l’època que s’hagi tractat, a més d’obrir la possibilitat de preguntar i debatre sobre els temes tractats.
L’objectiu de la jornada és donar a conèixer l’estat actual dels coneixements sobre la història de l’alimentació abans de l’època medieval. La base d’aquests coneixements són les restes vegetals i animals que apareixen en els jaciments arqueològics i que estudien les diverses disciplines de la bioarqueologia. La jornada, oberta a tothom, s’ha estructurat en cinc ponències dedicades a cinc grans fases cronològiques, dins de les quals es farà un èmfasi especial en els productes disponibles i els que es van incorporant a la nostra dieta en cada moment, les tècniques de tractament dels aliments i la relació que es pot establir amb alguns plats actuals de la nostra cuina.
Els interessats a participar-hi poden inscriure-s’hi fins al 31 d’octubre. El preu de la inscripció és de 8 € (per als socis de l’ACBA el preu és de 4 €).
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia