Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La cuina d’abans de l’edat mitjana

El 3 de novembre, a la Fundació Alícia, parlaran de l’alimentació i la cuina de l’època premedieval

Cuina premedieval

Cuina premedieval

Com s’alimentaven els catalans del paleolític? I els del neolític? Quin era el menjar preferit dels ibers? I els romans, guisaven? Aquestes són algunes de les qüestions al voltant de les quals se centra el programa de la jornada sobre les Arrels Premedievals de la Cuina Catalana, que organitza l’Associació Catalana de Bioarqueologia en col·laboració amb la Fundació Alícia.

El 3 de novembre, entre les 9.30 i les 18 h, a la Fundació Alícia, els experts parlaran i debatran sobre els orígens de la nostra història gastronòmica, i en cada ponència s’oferirà una degustació basada en els coneixements actuals que tenim de l’època que s’hagi tractat, a més d’obrir la possibilitat de preguntar i debatre sobre els temes tractats.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer l’estat actual dels coneixements sobre la història de l’alimentació abans de l’època medieval. La base d’aquests coneixements són les restes vegetals i animals que apareixen en els jaciments arqueològics i que estudien les diverses disciplines de la bioarqueologia. La jornada, oberta a tothom, s’ha estructurat en cinc ponències dedicades a cinc grans fases cronològiques, dins de les quals es farà un èmfasi especial en els productes disponibles i els que es van incorporant a la nostra dieta en cada moment, les tècniques de tractament dels aliments i la relació que es pot establir amb alguns plats actuals de la nostra cuina.

Els interessats a participar-hi poden inscriure-s’hi fins al 31 d’octubre. El preu de la inscripció és de 8 € (per als socis de l’ACBA el preu és de 4 €).

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: