El 25 de febrer engega la sisena edició de la campanya gastronòmica La Cuina del Bacallà. Fins al 30 d’abril, el bacallà, un ingredient típic als plats de Quaresma, serà el producte estrella a Tossa de Mar. Durant la campanya, els 13 restaurants que s’hi han adherit prepararan un menú amb plats de bacallà als seus respectius establiments. D’aquesta manera, pretenen donar suport a la cuina tradicional de la zona. Els restaurants que formen part d’aquesta campanya són: Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Casa Igor, Da Giovanni, El Xiringuito, Hotel URH Vila de Tossa, La Cuina de l’Àvia, Marítim, Mestre d’Aixa, Víctor i Victòria.
Bacallà, l’ingredient clau
Bahia
- Bunyols de bacallà, o brandada de bacallà, o pebrots farcits de brandada, o bacallà amb tomata.
- Cim i tomba de bacallà, o arròs amb bacallà, o bacallà amb samfaina.
Ca la Carme
- Fritura de bunyols de bacallà, o calamarsets a l’andalusa, o calamars a la romana, o amanida de delícies del mar.
- Cim i tomba de bacallà o bacallà confitat amb verduretes.
Can Carlus
- Pica-pica amb: pop a la gallega, gambeta vermella i cloïsses a la marinera.
- Bacallà a la tossenca o cim i tomba de bacallà.
Can Pini
- Tàrtar de bacallà amb oli de tomàquets i fruits secs.
- Llom de bacallà confitat amb romaní i crema d’alls rostits.
Casa Igor
- Raviolis d’espàrrecs tendres i porro amb crema de brandada o ou escalfat amb albergínia i xampinyons sobre parmentier.
- Morro de bacallà confitat i carxofes ofegades o Bacallà amb mongetes de Santa Pau i botifarra de perol.
Da Giovanni
- Pebrot del piquillo farcit de brandada de bacallà, o broqueta de bacallà, gambes i calamar.
- Paella de verdures de temporada i bacallà, o bacallà a la mediterrània, o pizza de bacallà.
El Xiringuito
- Daus de bacallà en tempura amb salsa de romesco suau, o brandada de bacallà, o carpaccio de bacallà amb vinagreta japonesa (o amanida).
- Caneló de brandada de bacallà i all escalivat, o llom de bacallà d’Islàndia confitat a baixa temperatura amb salsa d’escalivada, o arròs melós amb bacallà.
Hotel URH Vila de Tossa
- Cebiche de bacallà amb alvocat, mango i llima.
- Llom de bacallà confitat amb samfaina cremosa i pil-pil d’alfàbrega.
La Cuina de l’Àvia
- Minitapetes de bunyols de bacallà i brandada de bacallà.
- Bacallà arrebossat amb tomata o arròs de bacallà.
Marítim
- Canelons de lluç amb salsa de crancs, o sopa de peix amb timbal d’arròs i fruits de mar, o empedrat estil marítim.
- Bacallà confitat amb porro, carbassa, crema de patata i oli d’alls.
Mestre d’Aixa
- Amanida tèbia de bacallà.
- Canelons cruixents de brandada de bacallà.
- Llom de bacallà confitat rostit català.
Víctor
- Mousse de rogers.
- Escamarlans de platja saltats
- Bacallà gratinat sobre un llit de verdures amb allioli d’olives negres o arròs de Pals a la cassola amb tripa de bacallà.
Victòria
- Amanida de verduretes i bacallà esqueixat.
- Bacallà amb prunes, panses i pinyons.