Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La cuina del segle XVIII, en un blog

Núria Bàguena obre una finestra per a la divulgació gastronòmica de 1700

blog La cuina del 18

blog La cuina del 18

Que la cuina està de moda no és cap revelació. Amb l’auge dels últims anys els coneixements sobre gastronomia també han augmentat entre la població, però segurament una de les assignatures pendents és la història de l’alimentació. Per mirar de pal·liar aquesta situació, i amb els aires del Tricentenari de 1714 a l’ambient, la cuinera i experta en història de la gastronomia Núria Bàguena ha posat en marxa el blog ‘Cuina del 18’.

“És el segle en què van néixer grans noms de la cuina, que influenciaran i canviaran la cuina amb les seves aportacions. Amb ells neix la gastronomia: Grimod de la Reynière (1758-1837), Parmentier (1737-1813), Brillat-Savarin (1755-1826), Carême (1784 1833), Appert (1749-1841).” D’aquesta manera l’autora enceta i justifica l’inici d’aquesta bitàcola a la xarxa, inaugurada fa tot just un mes.

El XVIII també és el segle en què neix “el nou costum d’anar a menjar fora, uns per necessitat i els altres per fer negocis i oci”, indica Bàguena, una tendència que, a Barcelona, té en Can Culleretes un testimoni que continua dempeus. Però el blog no és només un compendi d’articles d’història, sinó que l’autora també recopila anècdotes, curiositats i receptes de 1700, com el pernil cuit amb vi blanc o platillo de la batalla d’Almansa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: