Diversos restaurants catalans es traslladen a cuines d’Escaldes-Engordany per servir-hi alguns dels seus plats
vista escaldes
“Els Països Catalans, com tenen una llengua, un dret, uns costums, una història pròpia, un ideal polític, tenen una cuina. Aquesta cuina plural, alhora tradicional i culta, regional i comarcal, de dones i homes, de llauradors i pescadors, d’hortolans i pastors, s’expressa de forma poderosa a través de la seva història, els seus productes i les seves tècniques i procediments que en són els seus fonaments”, va escriure Ferran Agulló.
El Comú d’Escaldes-Engordany, que ha estat nomenat Capital de la Cultura Catalana 2011, ha organitzat ‘Les cuines dels Països Catalans’ amb l’objectiu d’acostar la gastronomia catalana als comensals andorrans.
Durant 12 setmanes, del 12 de setembre al 28 de novembre, cada dilluns un restaurant d’una comarca catalana ocuparà la cuina d’un establiment andorrà per oferir-hi alguns dels seus plats. El calendari que s’ha preparat és el següent:
. 12 de setembre: el restaurant Alàs (Alàs, l’Alt Urgell) cuina a l’Hotel Roc de Caldes
. 19 de setembre: La Cuina d’en Carlos (Pratdip, el Baix Camp) cuina a l’Hotel Panorama
. 26 de setembre: l’Hostal Cal Jaumet (Torà, la Segarra) cuina a l’Hotel Husa Mola Park
. 3 d’octubre: el restaurant El Roser 2 (l’Escala, l’Alt Empordà) cuina al restaurant Vermell de l’Hotel Príncep
. 10 d’octubre: el restaurant Sa Punta (Pals, el Baix Empordà) cuina a l’Hotel Roc Blanc
. 17 d’octubre: el restaurant Vinya d’Alòs (Vinaròs, el Baix Maestrat) cuina a l’Hotel Fènix
. 24 d’octubre: el restaurant Les Moles (Ulldecona, el Montsià) cuina al restaurant Casa Canut
. 31 d’octubre: l’Hostal dels Ossos (Olot, la Garrotxa) cuina al restaurant Fontanella
. 7 de novembre: el restaurant Casa Nostra (Corbera de Llobregat, el Baix Llobregat) cuina al restaurant Deimos de Caldea
. 14 de novembre: el restaurant Negrefum (Vilanova i la Geltrú, el Garraf) cuina al restaurant La Gourmeteria de Casa Marquet
. 21 de novembre: el restaurant El Cigró d’Or (Gelida, l’Alt Penedès) cuina al restaurant Don Denis
. 28 de novembre: el restaurant Ca l’Eudald (Alp, la Cerdanya) cuina a l’Hotel Eureka
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia