La Fira del Gall, a més a més, té una important vessant solidària. En aquesta edició s’impulsen tres iniciatives els guanys de les quals es destinaran al Rebost Solidari de Vilafranca, a la Creu Roja i a ‘La Marató’ de TV3: el llibre ‘El Gall Negre del Penedès en 67 receptes’, que recopila totes les receptes de Gall Negre del Penedès elaborades en els 30 anys que fa que s’organitza la Mostra de Cuina d’Aviram, i dos tallers de cuina de Nadal que es faran el dissabte 20 a la tarda a la Fira.
A banda de la Fira, per escalfar motors, i amb l’objectiu que tothom pugui gaudir de gall negre de la millor manera possible, des del 6 de desembre i fins al dia de Reis, els nou restaurants vilafranquins que tenen el distintiu ‘Vilafranca Ve de Gust!’ oferiran un plat especial elaborat amb gall negre del Penedès. A més, els comensals no només assaboriran el plat, sinó que podran preparar-lo a casa, ja que s’enduran la recepta per fer-lo quan vulguin.
Els restaurants que formen part del col•lectiu Vilafranca Ve de Gust! comparteixen uns requisits comuns que garanteixen uns paràmetres de qualitat de servei i producte: això vol dir que tenen, o que estant tramitant, el segell de qualitat turística SICTED, treballen amb productes de proximitat i de temporada, ofereixen una carta amb presència majoritària de vins i caves del Penedès i indiquen a les cartes la disponibilitat de productes autòctons. Tothom que visiti la pàgina de Fabebook de Vilafranca Ve de Gust! podrà participar, a més, en el sorteig d’un àpat per a dues persones en un dels restaurants.
Cal Ton
Casal, 8. Tel. 93 890 37 41
Can Belles
Amalia Soler, 179. Tel. 93 817 43 63
El Casino
Rambla St. Francesc, 25. Tel. 93 892 10 76
El Gat Blau
Amàlia Soler, 120. Tel. 610 243 747
El Cigró d'Or
Pl. Vall del Castell, 17. Tel. 93 890 56 09
Trefí
Passeig Camp dels Rolls, 4. Tel. 93 817 57 69
Racó de la Calma
Casal, 1. Tel. 93 819 92 99
En Rima (Hotel Mas Tinell)
Crta. de Vilafranca a St. Martí Sarroca, km. 0,5 Tel. 93 115 61 32
Miquel Soria
Pl. Jaume I, 15 -17 Tel. 93 890 41 35
Us proposem algunes receptes amb el Gall negre com a protagonista:
- Cruixent de gall negre del Penedès amb pera i ruca
- Bombó de gall negre del Penedès amb centre de pruna amb aroma d’espígol
- Gall negre del Penedès farcit de rovellons i múrgoles
- Gall negre del Penedès rostit amb carxofes i rovellons
- Cuixeta de gall negre del Penedès farcida de calçots i prunes
- Gall negre del Penedès a la catalana
- Pit de gall negre del Penedès amb xarel·lo
- Ravioli de gall negre del Penedès amb Parmentier de patates i tòfones negres, camagrocs i glaça de rostit
- Strudel farcit de gall negre del Penedès, bolets de temporada, foie amb reducció del suc de cocció, porto i tòfona
- Gall del Penedès amb arròs a banda