Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La gastronomia felicita les Tecles i les Mercès

La celebració de les patrones de Tarragona i Barcelona inclou actes relacionats amb l’alimentació

capgrossos tarragona

capgrossos tarragona

Espineta amb cargolins, braç de santa Tecla i una mamadeta o bé un tast de vins catalans. Aquests són els plats forts de l’aposta gastronòmica de les festes majors de Tarragona i Barcelona, respectivament, que a més de música i gegants també dediquen diversos espais al paladar.

A la capital del Tarragonès ja fa uns dies que estan de festa. Qui s’apropa a la plaça de la Font pot tastar el braç de gitano gegant que elabora el Gremi de Pastissers, el braç de santa Tecla, mentre que a la plaça Verdaguer es pot fer un mos ràpid gràcies al Teclatapa. L’aperitiu amenitzat amb música és el reclam de la plaça de les Cols els dies 23 i 24, i pels que prefereixen un plat fondo, el diumenge 23 és el dia de l’espineta amb cargolins, una recepta que Dionisia Somolinos Aragón va aprendre del seu padrí, casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona, que la preparava a la Fonda Ca l’Ambròs de la plaça de la Font els anys quaranta del segle XX. I per fer baixar el guisat, una mamadeta, la beguda oficial de les festes de Santa Tecla: Chartreuse groc, Chartreuse verd i granissat de llimona. Darrerament, a més, s’ha afegit a la tradició gastrofestiva local un gelat, un sorbet de mandarina, caramel i xocolata combinat amb Chartreuse verd i groc.

A Barcelona, els vins són els protagonistes un any més entre el 21 i el 24 de setembre. Aquesta vegada la Mostra de Vins i Caves de Catalunya es desplega a l’Arc de Triomf, on una seixantena de cellers de les 12 DO del Principat donaran a conèixer els seus productes. Com l’any passat la Botiga de Mostra permetrà comprar les ampolles que els visitants desitgin i, com de costum, hi haurà la possibilitat de fer degustacions.

Els últims anys, sota l’empara de la Mercè se celebra el Festival Àsia. A més d’actuacions i mostres de cal·ligrafia oriental, a la plaça Coromines s’instal·larà la Plaça dels Sabors, on tothom que s’hi apropi podrà tastar tapes de la Xina, el Japó, el Pakistan o les Filipines.

Berga també felicita les Tecles amb una fira ramadera, que s'inaugura avui i s'allarga fins diumenge, on hi haurà un esmorzar popular i un tast de vedella.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: