Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La gastronomia, protagonista a Santa Tecla

La festa de la patrona de Tarragona inclou molts actes relacionats amb l’alimentació

L'espineta amb cargolins és el plat típic de la festa

L'espineta amb cargolins és el plat típic de la festa

Del 14 al 24 de setembre, Tarragona celebra les festes de Santa Tecla, patrona de la ciutat. Durant deu dies, la vessant més tradicional es combina amb espectacles d’artistes coneguts vinguts d’arreu i activitats variades per a tots els públics, entre les quals no podia faltar la gastronomia, protagonista de molts dels actes de les festes.

El Rotet de Santa Tecla
Aquesta edició presenta dos gran blocs d’iniciatives gastronòmiques. Per una banda, El Rotet de Santa Tecla, que es durà a terme els dies 18, 19 i 20 de setembre. Es tracta d’una proposta que fusiona gastronomia i espectacle en clau de territori. Cerveses artesanes, vins naturals, mel, pa, formatges, verdures ecològiques i molts altres productes de proximitat i de temporada cuinats amb segell d’autor.

Santa Tecla Gastronòmica

D’altra banda, i amb l’objectiu d’apropar al ciutadà i el visitant els plats tradicionalment lligats a la festa, trobem Santa Tecla Gastronòmica, un conjunt de propostes on el menjar és el protagonista. És el cas, per exemple, del Pastís del Braç de Santa Tecla, un braç de gitano gegant elaborat pel Gremi de Pastissers i que centenars de persones degustaran gratuïtament a la plaça de la Font. També podreu gaudir dels arrossos de diumenge, degustar el Gelat de les Festes o cruspir-vos un dels esmorzars de forquilla.

Espineta amb cargolins

‘Santa Tecla gloriosa, mare dels tarragonins. Què tenim avui per dinar? Espineta amb cargolins!’, diu l’últim vers del Ball de Dames i Vells. Com mana la tradició, durant les festes es menja el plat típic, l’espineta amb cargolins. En podreu tastar diferents versions en els tastos populars organitzats.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: