Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La mona de Pasqua ja és aquí

Com cada any, tradició i modernitat es combinen per donar forma al dolç més típic de la Setmana Santa

mona pasqua

mona pasqua

Ous, tortells, figures mediàtiques o personatges de dibuixos animats. Fleques i pastisseries competeixen un any més per seduir fillols i padrins amb un dolç que, potser més que cap altre, entra pels ulls.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona s’ha proposat superar les 660.000 mones que l’any passat es van vendre arreu de Catalunya, malgrat que cada cop hi ha més famílies que opten per preparar-les a casa. Sigui com sigui, el dilluns de Pasqua continua sent el dia en què els padrins obsequien els seus fillols amb aquest dolç tan popular.

A Barcelona, les fleques Turris i L’Obrador del Molí s’han decantat per la versió més fidel a la tradició de la mona: una base de brioix rodona amb ous durs o de xocolata, i plomes al damunt. També a la Ciutat Comtal, Bopan ha optat per convertir la mona clàssica en un pastís de Pasqua, amb pa de pessic i capes de trufa, xocolata o mantega dolça, i cobert amb xocolata o crema cremada.

Ous de Pasqua hexagonals i cacau de Madagascar
La xocolata és la matèria primera que ha donat renom a Enric Rovira i a Oriol Balaguer. Tots dos xocolaters, amants de les formes pures, han pres camins diferents aquest any. Des de l’obrador de Castellbell i el Vilar, Rovira ha dissenyat ous de Pasqua hexagonals i ha jugat amb procedències del cacau i tipus de xocolata. Ofereix ous de xocolata negra amb un 72% de cacau de Madagascar, xocolata amb llet o xocolata blanca. I cada model està decorat amb fines capes de xocolata que evoquen diverses muntanyes del món: des del Kilimanjaro fins a Montjuïc. Fins i tot ha volgut fer un homenatge als propers partits de futbol entre el Barça i el Madrid amb un ou dedicat al club català.

Per la seva banda, Oriol Balaguer ha presentat la seva visió de la Pasqua amb una nova col·lecció d’ous de xocolata. Al costat de models que van triomfar els anys anteriors, com el Pallasso, l’Atòmic o Sidney, aquest any ha elaborat l’ou ratolí, l’ou tren, l’ou òrbita o l’ou Chillida. Pels que no són tan llaminers ha creat els minious, peces de petit format per deixar-se temptar pel cacau.

La xocolata i la sorpresa són dos ingredients presents a la pastisseria Escribà. A l’aparador del seu establiment de la Gran Via barcelonina llueixen dues figures de xocolata que exemplifiquen la rivalitat latent aquests dies entre Barça i Madrid: Lionel Messi i Cristiano Ronaldo en forma de ‘clicks’ de Playmobil. Són figures d’1,20 metres d’alçada que han necessitat 80 quilos de xocolata blanca tipus nacar i negra tipus tobago per fer-se veure. Daniel Domínguez, Oscar Hernández, Richard Bies i Xavier Marco, dirigits per Christian Escribà, han estat els autors de la mona d’enguany, que romandrà exposada fins a l’últim partit de futbol entre els dos clubs. Durant aquest temps, i en funció dels resultats obtinguts, la mona canviarà d’aparença i es convertirà, així, en un dolç interactiu.

El pastisser berguedà Albert Dorna exposa a l’aparador de la Dolceria Pujol el capità Jack Sparrow, protagonista de la saga ‘Pirates del Carib’.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: