Nandu Jubany, Dani Lechuga, Anna Bellsolà, Cristina Jolonch, Jordi Estadella i Francesc Fortí reben la distinció de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia
premis nacionals gastronomia 2010
L’antiga fàbrica Damm de Barcelona ha estat l’escenari escollit per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia per lliurar els Premis Nacionals corresponents a l’any 2010. El cuiner Nandu Jubany es va endur el reconeixement al millor restaurant de l’any; Dani Lechuga va merèixer la distinció com a millor cuiner jove; Anna Bellsolà, ànima de la fleca Baluard de Barcelona, va rebre el premi al millor professional de l’any; els periodistes Cristina Jolonch i Jordi Estadella (a títol pòstum) van ser guardonats per la seva tasca divulgativa, i Francesc Fortí va obtenir el premi especial de l’Acadèmia per la recuperació de la cuina catalana moderna al capdavant del restaurant El Racó d’en Binu (Argentona).
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia, formada per una cinquantena de membres, escull des de fa nou anys aquells professionals relacionats amb la gastronomia del país que millor la representen any rere any. És una institució sense ànim de lucre creada l’any 1989 per Nèstor Luján emmirallant-se en organitzacions similars de França, la Llombardia, Espanya o el País Basc.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia