La gastronomia del país asteca es promociona en el marc del Festival Internacional de Mèxic a Barcelona
Restaurant Malpaso Barcelona
Promoure el coneixement d’una gastronomia cada cop més present en l’oferta del sector de la restauració catalana i, més concretament, de la barcelonina. Aquesta és la proposta de la primera Ruta dels ‘antojitos’, una nova oportunitat per conèixer la rica gastronomia del país asteca, que s’emmarca en el Festival Internacional de Mèxic a Barcelona (MXaBCN), en col·laboració amb el consolat del país asteca a la capital catalana.
La cuina mexicana es reivindica un cop més amb una ruta gastronòmica que ha aconseguit que cada restaurant participant s’inspiri en un estat de Mèxic per oferir plats i sabors no tan habituals. Hi participen nou establiments especialitzats en cuina mexicana que, des d’aquest divendres 16 d’octubre i fins a l’1 de novembre, ofereixen un menú especial amb beguda tradicional.
Del ‘huitlacoche’ al mescal
El DF, el Yucatán (al Carib), l’estat de Chihuahua, la costa del Pacífic i l’illa de Mexcaltitán (a l’estat de Nayarit) són algunes de les regions mexicanes representades a través d’una gastronomia que inclou ‘panuchos de cochinita pibil’, ‘gorditas de chicharrón’ o ‘quesadillas de huitlacoche’ (un fong del blat de moro), entre altres plats. El mescal, les ‘aguas frescas’, el ‘clamato’ (tomàquet i cervesa) i la cervesa són les begudes que acompanyaran els menús o plats especials.
Els restaurants participants en la Ruta dels ‘antojitos’ són Ocaña DF, La Cantina Mexicana, Malpaso, Pikio Taco, Café Chapultepec, Mexcla, Tacos Tacos, tots a Barcelona, i La Cocina de Graciela, a l’Hospitalet de Llobregat. Els preus de les ofertes oscil·len entre els 5 i els 20 €, segons la proposta de cada establiment.
El Festival Internacional de Mèxic a Barcelona se celebra del 22 de setembre al 18 de novembre, i es fan diferents activitats a la capital catalana: cinema, fotografia, literatura, música, arts escèniques, dansa, arts visuals i gastronomia.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia