Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La verema a la DO Catalunya creix respecte del 2014

Tot i que les condicions meteorològiques no han acompanyat, ha tingut un creixement del 12,7%

Camps de raïm

Camps de raïm

La DO Catalunya ha tancat la verema d’aquest 2015 amb un total de 50.9 milions de quilos de raïm de cellers. D’aquests, 23,2 milions corresponen a raïm blanc, i 27,7 corresponen a raïm negre. Les xifres representen un increment del 12.7% respecte de la verema de l’any anterior, i això confirma el creixement del sector en aquesta denominació d’origen.

Després de dos anys amb bones collites, s’esperava que aquest 2015 tingués una producció menor pel desgast dels ceps. A més, també tenien en compte les gelades primaverals en varietats primerenques com el chardonnay, alguna pedregada i la falta de pluges. Per tot això, s’esperava una forta reducció de la collita, concretament al voltant del 30% de la producció global de tot Catalunya. Al final, la xifra s’ha vist reduïda només en un 4% respecte del 2014.

La verema s’ha vist avançada entre 10 i 15 dies per les intenses onades de calor del mes de juliol. Tot i això, el raïm presenta un bon grau alcohòlic i la varietat de raïm negre té una maduresa fenòlica amb una bona qualitat.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: