La verema a la DO Catalunya creix respecte del 2014
Tot i que les condicions meteorològiques no han acompanyat, ha tingut un creixement del 12,7%
Camps de raïm
La DO Catalunya ha tancat la verema d’aquest 2015 amb un total de 50.9 milions de quilos de raïm de cellers. D’aquests, 23,2 milions corresponen a raïm blanc, i 27,7 corresponen a raïm negre. Les xifres representen un increment del 12.7% respecte de la verema de l’any anterior, i això confirma el creixement del sector en aquesta denominació d’origen.
Després de dos anys amb bones collites, s’esperava que aquest 2015 tingués una producció menor pel desgast dels ceps. A més, també tenien en compte les gelades primaverals en varietats primerenques com el chardonnay, alguna pedregada i la falta de pluges. Per tot això, s’esperava una forta reducció de la collita, concretament al voltant del 30% de la producció global de tot Catalunya. Al final, la xifra s’ha vist reduïda només en un 4% respecte del 2014.
La verema s’ha vist avançada entre 10 i 15 dies per les intenses onades de calor del mes de juliol. Tot i això, el raïm presenta un bon grau alcohòlic i la varietat de raïm negre té una maduresa fenòlica amb una bona qualitat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia