Oriol Balaguer transforma el seu local incorporant propostes salades i vins a la carta
Oriol Balaguer
La Xocolateria, local del mestre pastisser Oriol Balaguer, és tot un emblema de la ciutat de Barcelona. Fins ara, el que la feia més especial eren els seus gelats artesans, xocolates i creps o gofres, als quals es poden afegir diversos ‘toppings’. A més, en aquest establiment del Born es poden degustar clàssics com el guardonat ‘Millor Croissant de 2014’ o tot tipus de pastissos, pastes i bombons.
A l’èxit d’aquestes propostes dolces, s’hi afegeixen ara diverses receptes i productes salats i una gran selecció de vins per acompanyar-los. La nova oferta inclou entrepans elaborats amb la coca de pa Balaguer, i creps i gofres amb diferents ingredients com pernil, salmó, mozzarella, botifarra negra, xampinyons, cansalada ibèrica o sobrassada, delícies que es poden assaborir a qualsevol hora del dia.
D’altra banda, aquests plats es poden degustar amb begudes fredes i calentes. Entre les novetats de la carta destaquen el cava, el xampany, els vins negres i blancs (selecció que compta amb la col·laboració de Quim Vila, de Vila Viniteca), la cervesa, i els tes o xocolates freds. Tampoc hi falta l’orxata, que es pot acompanyar dels tradicionals fartons valencians. D’aquesta manera, podeu visitar aquest deliciós local a l’hora d’esmorzar, de dinar o berenar.
La Xocolata d’Oriol Balaguer
A l’hivern, el més demanat a La Xocolateria és la xocolata desfeta, així com la seva versió suïssa amb nata per sobre. A l’estiu, triomfen els seus gelats artesans, els batuts i els sucs naturals. Pel que fa als gelats, els seus sabors varien en funció de la temporada i la producció: poden ser de mango, de gerds amb gingebre, vainilla, fruits vermells, pinya colada, crema catalana, ‘cookies’ o llimona dolça, entre d’altres.
A banda de l’establiment del Born, Balaguer compta amb altres locals, com el de la plaça Sant Gregori Taumaturg, una botiga al carrer Benet i Mateu i una botiga-obrador a la Travessera de les Corts.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia