Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les calçotades són bones... i poden ser saludables!

Si seguiu aquests consells, gaudireu de l'àpat i, a més, ho fareu de manera equilibrada!

Calçots frescos

Calçots frescos Thinkstock

Els calçots són una varietat de ceba que, per la seva manera de conreu específica, té aquesta forma allargada tan característica. Són una font excepcional de fibra i folats. La fibra ens fa tenir sensació de sacietat i per tant ens ajuda a controlar el pes, ja que no mengem més del que ens cal. A més, ajuda a la proliferació de la flora bacteriana. Pel que fa als folats, són ideals per a les dones embarassades, ja que ajuden al correcte creixement dels teixits i intervenen en el manteniment del sistema immunitari.

Per aquest motiu, quan fem una calçotada el millor que podem fer és començar directament amb els calçots i continuar amb el plat de carn i unes verdures a la brasa, acabant amb unes bones postres a base de fruites. D'aquesta manera, garantim que la calçotada, a més d'un acte social de primera categoria que podem gaudir amb els amics, serà un àpat divertit i saludable.

Tot el que us cal, a Ametller Origen

A les botigues Ametller Origen i Casa Ametller podreu trobar un gran assortiment de verdures i productes frescos per a les calçotades, perquè els comensals gaudeixin d'unes verdures i fruites amb tot el seu sabor.

Per no fer excessos i poder gaudir d’una calçotada ben equilibrada i saludable, us presentem tres propostes de menús amb productes que podreu trobar a les botigues, a més d'una recepta boníssima de broqueta de pollastre amb hummus que és el complement ideal per a la calçotada!

  • Menú de Calçotada 1
    • 1r plat: Calçots a la brasa amb la seva salsa romesco
    •  2n plat: Costelletes de xai amb carxofes i una patateta al caliu
    • Postres: Carpaccio de pinya
  • Menú de Calçotada 2
    • 1r plat: Calçots a la brasa amb la seva salsa romesco
    • 2n plat: selecció de broquetes de carn amb una torrada d’escalivada  (pebrot i albergínia)
    • Postres: Iogurt cremós amb fruites del bosc (gerds, maduixes i nabius)
  • Menú de Calçotada 3 (apte per a vegetarians)
    • 1r plat: Calçots a la brasa amb la seva salsa romesco
    • 2n: Xampinyons a la brasa farcits amb formatge rocafort amb patata al caliu i espàrrecs verds
    • Postres: Broquetes de fruita 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: