Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les tapes de Xavier Pellicer

El cuiner obre Carmelitas, dues noves propostes a Barcelona de platets i vermut

Interior de Tapas Carmelitas

Interior de Tapas Carmelitas

El xef Xavier Pellicer obre dos nous locals a la zona alta del Raval de Barcelona, en un antic convent de l’ordre dels Carmelites, el Tapas Carmelitas i la Vermuteria Carmelitas. Aquest projecte gastronòmic informal el duu a terme amb la col·laboració de l’empresari Guido Weinberg, propietari de les botigues Woki Organic i dels restaurants Barraca i Barracuda de Barcelona i Castelldefels, que actualment dirigeix el mateix Pellicer.

El Tapas Carmelitas, amb entrada pel carrer Doctor Dou, és un espai per a les tapes i els platets que combinen sabors tradicionals amb tocs de fusió. La carta, que ha estat elaborada amb l’ajut del xef Rafael Veramatti, és una carta senzilla que fa una petita aposta per la cuina ecològica i l’alimentació saludable. Alguns dels plats que responen a aquests conceptes són els canelons vegetals, l’amanida de remolatxa escalivada o la seva versió personal de l’amanida Waldorf. Altres propostes són el tataki de tonyina arrebossat amb cereals, els bunyols de bacallà o la kefta de pollastre.

I per als amants dels aperitius, la Vermuteria Carmelitas, amb entrada pel carrer del Carme, és un lloc per fer el vermut i acompanyar-lo amb elaboracions fredes a base d’adobats, com salaó, confitats i escabetxos, a més d’embotits i formatges de gran qualitat. Aquesta selecció gastronòmica també ve de la mà de Pellicer i Veramatti, que van voler rescatar la tradició del vermut.

El convent reconvertit
Els nous locals del xef es troben entre el Macba, el mercat de la Boqueria i la Rambla, on abans hi havia l’antic convent dels Carmelites, fundat entre el 1291 i el 1292. Encara que el convent es va destruir, avui dia encara es conserven algunes restes d’escultures al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

El nou disseny dels espais ha anat a càrrec de l’artista Emilio Lecuona, de Lekuona Studio, que ha volgut combinar suports, textures i zones d’obra vista amb l’objectiu de no perdre l’essència del lloc històric. No obstant això, tant la taperia com la vermuteria presenten un ambient càlid, agradable i acollidor en ple centre de Barcelona.

Tapas Carmelitas
Doctor Dou, 1. Barcelona
Tel. 93 461 59 11 / 629 56 26 94
www.tribuwoki.com/restaurante/tapas-carmelitas-raval/

Vermuteria Carmelitas
Del Carme, 42. Barcelona
Tel. 93 461 59 11 / 629 56 26 94
www.tribuwoki.com/restaurante/vermuteria-carmelitas-raval/

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: