Els restaurants de Barcelona oferiran tapes a 1€ i els beneficis es destinaran a ONG
Cartell de la campanya '12 Tapas, 1 Mundo'
El grup d’hostaleria i restauració Andilana ha posat en marxa una nova iniciativa solidària anomenada ‘12 Tapas, 1 Mundo’, en què els restaurants del grup situats a Barcelona oferiran durant 12 mesos, des de juny de 2015 fins a juliol de 2016, una sèrie de tapes al preu simbòlic d’1 euro. Tota la recaptació generada amb aquestes tapes anirà destinada a diferents ONG que treballen amb persones desfavorides.
Albergínia cruixent amb mel, soja i mostassa; tzatziki grec envoltat amb bastonets de pa; hummus amb oli d’olives d’Aragó; got de gaspatxo amb maduixots; ensalada russa amb remolatxa, i braves de moniato amb pesto d’alfàbrega i encenalls de cabra, entre altres, són algunes de les tapes que formen aquesta proposta gastronòmica solidària.
Els restaurants participants en la campanya que oferiran aquestes tapes i platets són el Balthazar, el Flamant, Grill Room, La Crema Canela, La Dolça Herminia, La Fonda, La Polpa, La Rita, Les Quinze Nits i el Market. No obstant això, el director general del grup, Daniel Camós, va indicar a la presentació de la campanya que tenen previst estendre la idea l’any que ve als establiments del grup Andalina que tenen a Madrid i altres poblacions, com Palamós i Girona.
Gastronomia solidària
‘12 Tapas, 1 Mundo’ forma part del Pla de Responsabilitat Social Empresarial d’Andilana i preveu poder superar una recaptació de més de 2.000 € mensuals per a cada ONG participant, com Arrels Fundació, Amics de la Gent Gran, Pallapupas, El Lloc de la Dona, Càritas Barcelona o Ared, entre altres.
Però aquesta no és l’única iniciativa solidària del grup d’hostaleria i restauració, ja que també col·laboren amb altres entitats i fundacions que treballen per la integració social, com el Casal dels Infants del Raval de Barcelona, la Cooperativa Social Impulsem, el programa Incorpora de la Fundació La Caixa i la Fundació Formació i Treball.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia