El projecte dels Restaurants Km 0 de Slow Food va néixer fa anys de la mà de socis de l’entitat i cuiners que buscaven fomentar una cultura basada en els aliments de qualitat, justos i de proximitat. Slow Food és una associació sense ànim de lucre fundada el 1989 i actualment té representació a 122 països.
La presentació de l’acte de lliurament de distintius als cuiners anirà a càrrec d’Ernest Benach i comptarà amb la presència de Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia.
Restaurants Km 0 – Slow Food
Els 65 restaurants de Catalunya que han rebut aquest distintiu i els seus cuiners són:
Catalunya Central:
- Amor Pellitero CAL BLASI Berga
- Carme Clotet NIU NOU Bagà
- Marcel Cardona CAL FUSTER Serrateix
- Ignasi Camps CA L’IGNASI Cantonigròs
- Quim Casellas CASAMAR Llafranc
- Rosina Miserachs ANTAVIANA Figueres
- Martí Rosàs CA LA MARIA Llagostera
- Berta Costa TAVERNA CAL BARBER Sant Antoni de Calonge
- Anna Tengo CAN MAJOR Montmeló
- Isaac Gómez CAPICUA Cerdanyola del Vallès
- Bouchra Bendach TARANBANA Cardedeu
- Gemma Velasco ESBIOESFERA Cardedeu
- Ignasi Martínez EL BELLVER Tagamanent
- Josep Comas Porto EL JARDÍ Parets del Vallès
- Valentí Mongay LA SALSETA Sitges
- Francesc Rafecas LA NANSA Sitges
- Núria Lucas EL DINOU Vilanova i la Geltrú
- Jordi Poch LA FONDA DEL SAUMELL Vallbona d’Anoia
- Jordi Poch LA MA NEGRA Vilafranca del Penedès
- Ramón Martí EL LLAGUT Tarragona
- Xavier Fabra QUINTA FORCA Nulles
- David Amorós LOLA TAPAS Tarragona
- Manja Jonker LES VINYES Montferri
- Mercè Prado ELS CEPS Vilanova de Prades
- Vicent Guimerà L'ANTIC MOLÍ Ulldecona
- Carlos Barneda Valades SANT FRANCESC Montblanc
- Balbina Garcia CASA NOSTRA Corbera de Llobregat
- Alfons Bach MAM I TECA Barcelona
- Jordi Casas ALLIUM Barcelona
- Artur Martínez CAPRITX Terrassa
- Guillem Oliva MONVÍNIC Barcelona
- Víctor Quintillà LLUERNA Santa Coloma de Gramenet
- Albert Mollón EL FILETE RUSO Barcelona
- Enric Millà RASPUTIN Barcelona
- Pere Carrió EL GAT BLAU Barcelona
- Gonzalo Martínez ESPAI BOISÀ Barcelona
- Paula Pascual RASOTERRA Barcelona
- Eva Davò EL DIVÁN DE LOS SENTIDOS Taller de cuina Cornellà de Llobregat
- Jordi Limón SOMORROSTRO Barcelona
- Sergi de Meià SERGI DE MEIÀ Barcelona
- Paolo Mangianti DUE SPAGHI Barcelona
- Francesc Armengol CA N’ARMENGOL Santa Coloma de Gramenet
- Susana Aragón ONA NUIT el Prat de Llobregat
- Jordi Limón REBELOT Barcelona
- Javier Andrés Medvedovsky EL CAFE BLUPROJECT Barcelona
- Xavier Sala CAFE 1907 Barcelona
- Yolanda Ubide BALIUS BAR Barcelona
- Francisco Heras LLAMBER Barcelona
- Hector Rincón Ausejo BAR SECO Barcelona
- Gerard Sans EL MERCADER DE L´EIXAMPLE Barcelona
- Carles Ros NoNoNo Barcelona
- Sergio Gil BODEGA LA PENINSULAR Barcelona
- Joan Luque EL CELLER DELS JOGLARS Montardit
- Manel Jubete LA BORDA DEL RECTOR Incles, Andorra
- Ramon Gaspà LO PONS Ponts
- Mercè Camins CASA MERCÈ Fontdepou
- Enric Millà EL DIEN Vallfogona de Balaguer
- Zaraida Cotonat FOGONY Sort
- Sergi Ortiz L’ANTIC FORN Cervera
- Aleix Aytes CAFE PESSETS Sort
- David Peral ESPAI DE TAST MAS D'EROLES Adrall
- Eric Garcia LASAL DEL VARADOR Mataró
- Gonzalo Rivière ELS GARROFERS Alella
- Sílvia Anglada ES TAST DE NA SÍLVIA Ciutadella, Menorca
- Aurèlia Mari VIA DEL VI Perpinyà