L’Hospital de Sitges i la Finca Viladellops signen un nou acord de col·laboració
Malvasia de sitges
L’Hospital de Sitges i la Finca Viladellops han desgranat els detalls del seu nou acord de col·laboració davant la Comissió de la Malvasia de Sitges. L’ens, impulsat des del mateix Hospital i format per diversos col·lectius vinculats a la gastronomia i la cultura sitgetanes, s’ha creat aquest mateix any per dissenyar un pla estratègic que ajudi a guiar el futur desenvolupament de la malvasia de l’Hospital en tots els seus àmbits: des del conreu, la producció i la comercialització fins a la història i la difusió.
El nou acord, que té una durada de 10 anys i la predisposició d’ambdues parts per prorrogar-lo més enllà del termini establert, permetrà a l’Hospital conrear malvasia de Sitges en una vinya de 3,8 hectàrees de la Finca Viladellops, i, a la vegada, elaborar un Blanc Subur íntegrament fet a partir de malvasia a les instal·lacions d’aquest celler d’Olèrdola. Els sòls calcaris de Viladellops són molt similars als que l’Hospital ja té a la zona d’Aiguadolç, la qual cosa representa una continuació del projecte vinícola de l’Hospital amb el valor afegit que tota la producció passarà a ser 100% ecològica.
Des d’aquest mes de setembre, el vi Blanc Subur ja s’elabora a la Finca Viladellops, mentre que la nova vinya de malvasia es plantarà a principis de 2017, amb la previsió que doni els seus primers fruits per a la verema de 2020. Quan la vinya estigui a ple rendiment, cap al 2023, l’Hospital calcula que es podrà assolir la producció anual de 25.000 unitats.
La nova confluència entre l’Hospital de Sitges i la Finca Viladellops també té reminiscències històriques, ja que les dues institucions comparteixen la figura de Sant Joan Baptista com a patró. De fet, l’escenificació del seu acord s’ha fet a l’interior de l’ermita del segle XIII dedicada a aquest sant que hi ha just al davant de la vinya de Viladellops on es plantarà la futura malvasia de l’Hospital.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia