Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Mas Marcè: el formatge i el iogurt no s'aturen

El negoci familiar manté tota la seva producció làctica i reivindica el valor dels productes de proximitat

Elaboració de formatges a Mas Marcè

Elaboració de formatges a Mas Marcè

És evident que les compres en xarcuteries i petits comerços han baixat força a causa del confinament per la COVID-19 i la gent opta per comprar-ho tot en un supermercat de confiança. Tot i això, Mas Marcè treballa amb moltes ganes i s'està adaptant en tot moment a la realitat tan canviant en què ens trobem. El negoci, que es troba a Siurana d'Empordà i està format per una família que fa més de sis generacions que es dediquen a fer de pastors, destaca per l’elaboració i la promoció de productes lactis molt originals i de proximitat. La pastura de les ovelles de raça ripollesa i tot el procés que es du a terme fins a aconseguir el formatge, el recuit o el mató segueix endavant. El gerent, Manel Marcè, assegura que la producció no s’atura durant aquestes setmanes tan complicades i que treballen amb la totalitat de la plantilla, que són més d'una vintena de persones. “Som autosuficients. Havia de ser una temporada alta i no serà així. Però en moments com aquest, hi ha més consciència de l’equip que tenim al darrere i l’esforç que suposa la promoció i la venda de productes locals de proximitat”, aclareix.

En Manel explica que “tot i que el negoci ja és una família, l’empresa fa més pinya i cada jornada ens adonem que tenim un gran equip de persones. Ens hem de comprendre entre tots i transmetre tranquil·litat als consumidors; ho superarem”. La solidaritat i el compromís amb els clients és una de les claus des que es va declarar l’estat d’alarma; els formatgers es van posar a fabricar mascaretes que donen als clients que en necessiten. “Intentem ajudar-los; alguns no podrien assegurar ni complir les condicions necessàries de tanta seguretat higiènica”, diu en Manel. 

I ara més que mai, pensen en el consumidor, que pot fer comandes a través de Whatsapp. No obstant això, no volen aprofitar la situació provocada per la crisi sanitària com una excusa per començar a potenciar les vendes en línia. És més, en Manel defensa que, “un cop s’acabi aquesta situació, és necessari que la gent torni a comprar als punts de venda físics”. També assegura que la gent ja valorava molt la producció local i ecològica i, després d’això, comprarà productes frescos de l’entorn i tindrà molt en compte el producte que és original i de qualitat. Perquè en moments tan atípics, la bona feina i els projectes que van més enllà de l'activitat econòmica són els que hem de valorar més.  

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: