Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Consells per fer les millors barbacoes marineres

Un decàleg per triomfar amb peix a la brasa

Broqueta de peix i verdures

Broqueta de peix i verdures

Amb el bon temps, els àpats a l’aire lliure són una bona opció. És temps de pícnics, però també de barbacoes. Un bon foc, fet amb llenya o carbó, i una graella. Són els estris necessaris per cuinar a la brasa, una tècnica de cocció ancestral: fa un milió d’anys que la fem servir! I bé que s’ho val, ja que, gràcies al fum que genera, els aliments adquireixen unes aromes i un gust peculiars i saborosos. Una tècnica vàlida per coure qualsevol tipus d’ingredients. Tot i que les carnívores són les més habituals, no només de carn viu l’home. Tenim una alternativa lleugera i cardiosaludable per fer a la brasa: barbacoes marineres! Unes graellades de peix de les nostres costes diferents i igualment saboroses. Us donem deu consells perquè feu les millors barbacoes marineres d’aquest estiu. I recordeu de comprar sempre producte de proximitat i sostenible.

  1. Demaneu al peixater que us prepari el peix que preferiu (per exemple, daurades, llobarros i corballs) per fer a la barbacoa, és a dir, sencer, eviscerat, amb pell i sense escates. Aquests peixos, a l’estiu, gràcies a la seva quantitat justa de greix saludable, són una molt bona alternativa a la carn i als aliments processats per fer una barbacoa equilibrada i plena de sabor.
  2. Elaboreu les brases amb carbó pel seu sabor més neutre.
  3. Traieu el peix de la nevera uns 30 minuts abans de fer-lo a la barbacoa i saleu-ho perquè vagi penetrant en els lloms, mentre arriba a la temperatura ambiental.
  4. Unteu el peix amb una mica d’oli d’oliva perquè no s’enganxi; és important que no sigui en excés perquè no caigui a les brases.
  5. Rostiu-lo amb brases suaus sense flama. Si la barbacoa té diversos nivells, col·loqueu el peix a la part més alta i, si no, intenteu mantenir una distància adequada per evitar que es cremi. Si en teniu, també podeu fer servir graelles especials per a peix.
  6. El temps de rostit dependrà del gruix del peix, però és recomanable girar-lo només una vegada.
  7. Traieu-lo abans que estigui fet del tot, ja que es continua coent després retirar-lo de les brases. Punxeu-lo per comprovar que el color de la carn és blanc i que es desenganxa amb facilitat de la pell i l’espina central.
  8. En servir-lo, afegiu-hi per sobre una picada d’all, julivert, sal i oli per donar-hi un toc més mediterrani.
  9. Si també feu verdures, talleu-les fines o poseu-les a la barbacoa abans que el peix, ja que tarda més a estar a punt. Podeu acompanyar el plat amb verdures fresques com tomàquets, pebrots verds, cogombres i cebes de temporada.
  1. Preneu begudes fresques per mantenir la hidratació i protegiu-vos del sol, especialment si feu la barbacoa en les hores centrals del dia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto