Mozzarella catalana de búfala amb aires empordanesos
Es pot trobar a carnisseries i botigues de les comarques gironines, establiments de Barcelona i de la Catalunya del Nord
mozzarella
Ser pagès és una professió que requereix paciència, però sobretot, ambició i fidelitat. Lluís Munt, de Palau-saverdera (Alt Empordà), no volia deixar la seva granja malgrat que les vaques ja no li sortien rendibles. És per aquest motiu que les va canviar per unes búfales de Bulgària i Itàlia —tenen, però, arrels asiàtiques— que actualment produeixen 2.000 l de llet diaris. Amb aquests resultats ha decidit elaborar els primers 800 paquets de mozzarella catalana.
Diversos viatges per conèixer la realitat del treball de les granges a Itàlia li van donar la visió de com podia engegar el seu negoci. Va començar amb 50 búfales i actualment en té 1.200, que pasturen a les finques que té a Palau-saverdera, Sant Pere Pescador i el Port de la Selva.
Fins ara es tractava d’un producte que s’importava de l’estranger, i és aquí on Munt va trobar el buit de producció autòctona. La mozzarella es fa de manera artesana gràcies als 15 treballadors que l’elaboren, seguint el procediment de pasteurització de la llet que qualla durant vuit hores.
Cada paquet és de 250 g i es preveu que a finals d’any se’n puguin fer 1.000 kg diaris, l’equivalent a uns 4.000 paquets. El preu del paquet oscil·la entre els 2,50 i 2,70 €.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia