A l’Hotel Catalonia Plaza, a la plaça d’Espanya de Barcelona, hi ha un nou inquilí que porta el bo i millor de la cuina japonesa a aquesta part de la Ciutat Comtal. Es tracta de l’Umo, la nova proposta del Grup Nomo, que ja té dos restaurants de cuina japonesa més a Barcelona, el Nomo i el Kuo, al barri de Gràcia.
Aquesta vegada, el grup ha arribat a un acord amb el grup hoteler Catalonia per instal·lar-se en un local de 200 metres quadrats amb accés directe des del número 99 del carrer Tarragona.
Clàssics i nous
A la carta del restaurant, els clients que hagin tastat les propostes del Nomo i el Kuo hi trobaran vells coneguts como el nigiri de foie, o el de brie amb mel i nous, juntament amb altres propostes exclusives com el Hot Sashimi, una reinterpretació del clàssic que, en comptes de servir-se cru, se serveix cuinat a la planxa de teppanyaki, calent, sobre pedra de sal de l’Himàlaia. Un sashimi ideal si us fa angúnia el peix cru.
Però la gran novetat de l’Umo és el ‘sumiyaki’, o brasa japonesa. Una tècnica de cocció basada en la brasa de pedres volcàniques, tradicional del japó, que ben pocs restaurants ofereixen al nostre país. Amb aquesta tècnica es prepara el toro (ventresca de tonyina), o el pop gallec a la brasa amb falsos ‘mochis’ de patata i maionesa de wasabi. Una autèntica delícia.
Disseny natural
A més de la carta, de l’Umo en destaca l’espai. L’interiorista Josep Cortina és el responsable d’un disseny basat en el concepte de bosc geomètric que integra les formes de la natura en un entorn totalment urbà. El ferro és el material que domina el restaurant i permet crear espais íntims perquè els comensals se sentin com a casa.
La cuina de l’Umo obre de 13 a 24 h, cada dia de l’any, de manera ininterrompuda. O sigui que si teniu el capritx de tastar cuina japonesa i sou a prop de la plaça d’Espanya, ja coneixeu una opció a tenir en compte. Bon profit!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia