En la VIII edició del concurs per triar el millor del país hi han participat 44 aspirants de tot l'Estat espanyol
Concurs Mejor Croissant Artesano de Mantequilla de España
La pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera, al Vallès Oriental, ha estat la guanyadora de la vuitena edició del concurs per triar el millor croissant artesà de mantega d’Espanya, prenent el relleu d’Oriol Balaguer. El concurs té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers a l’hora de fer un croissant i reconèixer la qualitat de la pastisseria artesana de l’estat.
El premiat ha estat Lluís Costa Gil, propietari de la pastisseria Vallflorida i segona generació de pastissers, que s’ha imposat a 44 participants. La pastisseria Vallflorida va obrir el primer establiment el 1983 a Sant Esteve de Palautordera, i, el 1988, en va obrir un altre a Santa Maria de Palautordera. És un negoci familiar dedicat a la pastisseria i a l’elaboració de xocolata.
El concurs va començar a les 9 h amb l’entrega dels croissants a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, entitat organitzadora de l’esdeveniment. Durant el matí, un jurat format per professionals de la pastisseria va valorar tots els croissants tenint en compte diferents aspectes: gust (40 punts), alveolat (15 punts), pasta de full (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat del producte (10 punts).
Entre els membres del jurat hi havia Oriol Balaguer, guanyador de l’edició passada. Balaguer forma part del grup de les pastisseries guanyadores d’aquest certamen juntament amb Ochiai (guanyadora el 2013), Sweet by Abraham Balguer (2012), Turull (2011) i Hofmann (2010).
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia