Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La pagesia s'organitza per renovar el contacte amb els consumidors

Unió de Pagesos impulsa Pagesia a Casa per posar en contacte pagesos i consumidors i impulsar els canals de venda directa

Pagesiaacasa.cat

Pagesiaacasa.cat

Alguns sectors de l'economia pot ser que s'hagin aturat de cop des de l'esclat de la crisi de la Covid-19, però la natura no s'atura en cap moment i això vol dir que els pagesos i els ramaders del país tenen la mateixa feina. Això sí, amb el tancament del sector de l'hostaleria, la demanda dels productes ha baixat i això ha obligat el sector a reorganitzar-se. 

Una de les iniciatives que s'ha posat en funcionament, en aquest sentit, és Pagesia a Casa, impulsada per Unió de Pagesos. El responsable d'organització i comunicació d'aquesta entitat, Josep Carles Vicente, reconeix que "ja fa temps que volíem engegar línies de comercialització directa entre els productors i els consumidors i quan es va parar tot a causa de la Covid-19 vam impulsar una plataforma senzilla perquè els pagesos i els ramaders puguessin ofertar els seus productes i contactar amb els consumidors interessats en adquirir-los.

Gairebé 400 productors

Des de la posada en marxa de Pagesiaacasa.cat, gairebé 400 productors s'han inscrit a la plataforma i més de 10.000 consumidors han omplert la fitxa per contactar-hi. A la plataforma es poden consultar els productes disponibles (més de noranta) i facilitar les nostres dades personals perquè el productor contacti directament amb nosaltres i fer-nos arribar el producte.

Josep Carles Vicente explica que l'objectiu és que aquesta plataforma evolucioni i es mantingui en el futur, més enllà de la crisi actual. "No volem que sigui una flor d'estiu i ja estem pensant en com millorar la plataforma i entenem que hem de poder incorporar més sectors, com els artesans alimentaris i els productors de flors i plantes". Això s'emmarcaria en el canvi d'hàbits que ha provocat el confinament. "Sempre hi ha hagut consumidors que han comprat directament als productors, però molta gent, tot i conèixer-ne la possibilitat, no ho feien. Ara això ha canviat i hem d'aprofitar-ho, adaptar-nos a les noves modalitats de compra (mercats setmanals, compra directa, compra en línia...) sense que s'excloguin entre elles. Com més opcions hi hagi, millor, sempre que ens hi sabem adaptar", puntualitza.

 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: