Aquest dimecres, Abacus i 3Cat han estrenat Plat en blanc, un documental sobre el restaurant Disfrutar, proclamat fa un any com el millor restaurant del món. L'esdeveniment ha tingut lloc al cinema Phenomena Experience de Barcelona, com a part de la programació del festival DocsBarcelona i en el marc dels actes de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia.
El documental ha estat produït per Abacus i 3Cat, amb la col·laboració de CUINA i la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de posar en valor un projecte culinari d'excel·lència que simbolitza l'esforç col·lectiu del país en tots els àmbits de la cadena alimentària.
El dia a dia, camí a Las Vegas
Plat en blanc ofereix una mirada íntima al dia a dia del Disfrutar i recull el testimoni dels seus protagonistes, alhora que segueix de prop l'evolució del restaurant fins a aconseguir el reconeixement com el millor del món. La peça no només posa en relleu el talent i la innovació dels xefs, sinó també la importància del territori, el producte local i la col·laboració com a eixos fonamentals d'aquest èxit.
"Aquest documental és una carta d'amor a la cuina d'aquest país, però també un reconeixement a tot un ecosistema que comença amb el pagès i acaba amb el plat", ha destacat Judith Càlix, directora de CUINA. Marc Roma, director d'Abacus Idea, ha afegit que "amb Plat en blanc volem explicar una història que inspira i que representa valors com la cooperació, el talent compartit i l'arrelament al territori. El Disfrutar és la punta de llança d'un model d'èxit col·lectiu".
El 20 de maig, per 3CAT
El documental Plat en Blanc s'emetrà el dimarts 20 de maig, a les 22.05 h, al programa Nits sense ficció de TV3 i el mateix dia estarà disponible a la plataforma 3Cat.