Les tapes finalistes es poden degustar als bars i restaurants de Sitges
Tapa de l'Any
Manuel Núñez, del restaurant Arume, amb la seva tapa del Pop Atlàntic, guanya la final de la 2ª Edició de la Tapa de l’Any, un esdeveniment gastronòmic que busca la millor tapa de Catalunya. Núñez ha sabut imposar-se davant dels 11 finalistes del concurs i les 12 tapes participants. Pop Atlàntic ha estat escollida per la seva presentació, originalitat i el seu gust, segons ha destacat el jurat, que estava format pels periodistes gastronòmics Xavier Agulló i Mikel López Iturriaga, el gastrònom Toni Massanés i el cuiner Jordi Herrera.
El guanyador ha creat una tapa molt afí a les seves arrels gallegues que combina la tradició i la modernitat de la cuina: “una versió del pop a feira amb alguns matissos moderns”, comenta, i afegeix que ell és un “amant de la tradició”. El gallec ha recollit el premi amb gran il•lusió recolzat pels seus amics i companys, i davant de més de 1.400 persones a l’auditori del Meliá Sitges.
El segon premi ha estat pel cuiner Rafa Solé, del restaurant Firo Tast de Barcelona, amb la seva tapa Passió per l’olla aquellarre. En tercer lloc ha quedat la tapa de Susana Aragón, del restaurant Ona Nuit del Prat de Llobregat, anomenada Trifàsic de potablava, fent homenatge a un dels productes estrella de la seva ciutat, el pollastre de pota blava.
Tasta la Tapa de l’Any
Igual que a l’edició passada, els millors restaurants de Sitges volen oferir les tapes finalistes d’aquest concurs gastronòmic participant en la Ruta de la Tapa. Així, als bars i restaurants de la vila de Sitges es podrà gaudir de les millors tapes de Catalunya, amb un preu únic de 2,5€ i acompanyada per un quinto d’Estrella Damm, fins al pròxim 8 de març de 2015.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia