Barcelona ha tornat a acollir el vi català en el programa de les festes de la Mercè, als jardins del Palau Robert, en què més de 3.500 persones han pogut gaudir de més de 5.000 degustacions de 67 cellers.
Aquesta jornada respon a una demanda històrica del sector de donar més visibilitat i presència a la cultura del vi català a Barcelona i en el marc de la Festa Major de la capital catalana. A més, l'acte s'ha emmarcat dins del calendari d'activitats de la Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un projecte en què s'ha organitzat un cicle d'activitats enogastronòmiques per apropar la cultura del vi al públic general i en què han participat professionals del sector.
Cadascuna de les dotze denominacions d'origen catalanes disposava d'un espai propi i ha ofert entre quatre i sis vins diferents, representatius del territori, que s'han anat explicant al públic present als jardins de la confluència entre l'avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia.
El creador de continguts Pol Aluja, d'Aroma de Vi, ha comentat als assistents les peculiaritats i les característiques que singularitzen cadascuna de les denominacions d'origen catalanes. I, per als més indecisos, ha proposat una combinació de vi i tapa per a cada DO.