Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Reivindiquem els herois del rebost

Cada dia oferirem un retrat d'aquests herois i heroïnes que s'han reinventat

mercat

mercat

Vivim temps estranys. Confinats, tancats a casa. Els carrers han deixat de ser nostres, les terrasses estan tancades, les ciutats gairebé s’han congelat. Places pràcticament buides, gronxadors precintats. Anem al súper, a la farmàcia, a passejar el gos i cap a casa, ben de pressa, contagiats per una sensació estranya que s’ha apoderat de nosaltres, que ens ha trastocat el dia a dia. 

Aquesta, però, només és la nostra realitat. També hi ha qui, com els professionals de la sanitat, no s’han aturat ni fan teletreball, surten cada dia al carrer, a viure aquest panorama que de vegades sembla que hagi estat escrit per Manuel de Pedrolo. Treballadors que no han deixat de treballar; de ser-hi. Estem parlant dels pagesos i els ramaders, dels pescadors, dels distribuïdors i transportistes, dels botiguers, caixers de supermercat, reposadors i professionals de la restauració. Gent que s’ha convertit, per cert, en les poques persones de fora de casa amb qui encara podem interactuar amb normalitat. Professionals sovint invisibles que fan possible que puguem omplir la taula de plats saborosos i saludables. Si no hi fossin, de fet, no podríem ni cuinar un ou ferrat. 

Per això des del CUINA ens hem proposat reivindicar-los, treure’ls dels marges, visibilitzar-los. Explicar, per exemple, la història dels pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat, que, per no perdre el 60% de la collita de carxofes, han instaurat un servei a domicili; o la dels ramaders que segueixen munyint, envasant, transformant la llet en iogurts i formatges i distribuint-la per les botigues de Catalunya; o la de la cuinera Ada Parellada del Semproniana, que està oferint un menú a meitat de preu per al personal sanitari. Històries d’uns altres herois, els del rebost, que han hagut d’adaptar-se a aquesta nova realitat, transformar el seu ofici, reinventar-se, buscar oportunitats. Per sobreviure, per omplir-nos la nevera, per cuidar-nos. 

Cada dia, de dilluns a divendres, al web del CUINA us oferirem un retrat, una història, d’un d’aquests herois. Els #heroisdelrebost.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: