Miquel Màrquez cedeix la direcció dels fogons a la seva filla, Isabel
bolets
Va ser un dels grans introductors dels bolets a la cuina, a l’alta cuina, i ara fa un pas enrere i deixa la responsabilitat del restaurant Sala de Berga a la seva filla. Miquel Màrquez es jubila, després de 47 anys al capdavant d’un establiment que va heretar la seva dona i que amb la seva direcció als fogons va passar de la cuina tradicional de muntanya a una cuina moderna i creativa.
Màrquez, cuiner autodidacte, va basar el seu treball a la cuina en els productes de la comarca, els productes de proximitat que ara estan tan de moda. Blat de moro escairat, blat escairat, pèsol negre, patata de muntanya, carn natural, fruites del bosc o formatges del Berguedà són alguns dels aliments que han brillat a les mans del cuiner. Però, per damunt de tots aquests productes, n’hi ha un que li deu respecte: “El que no podem oblidar és el producte estrella de la casa, i podríem dir que s’ha convertit des de fa anys en el nostre cartell de presentació, el bolet. Podem dir que a l’equip del restaurant Sala ens apassionen els bolets i això es reflecteix a la carta, on durant tot l’any hi podem trobar aquest meravellós tresor que ens ofereix la mare natura. Això vol dir que de bolets en tenim tot l’any, unes temporades més que d’altres”, expliquen a la pàgina web del restaurant.
Isabel Màrquez ha crescut als fogons de la família i es va decantar per les postres. A més de la formació, ha fet estades a Jordi Parramon, a Sant Pau (amb Carme Ruscalleda) i al Celler de Can Roca, i ara li ha arribat el moment d’agafar les regnes de la cuina paterna. “La meva Isabel –ha explicat Miquel Màrquez a ‘Regió 7’– és com una llavor que amb el temps, la humitat i la saó que li hem donat a casa ha germinat molt bé”. La missió de l’hereva serà mantenir l’estil de cuina del restaurant, però posant-lo al dia.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia