Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El restaurant Disfrutar, cinquè al The World’s 50 Best Restaurants 2021

La ‘nova cuina nòrdica’ ha tornat al cim dels premis The World’s 50 Best Restaurants, encapçalada pel Noma, el restaurant de Copenhaguen de René Redzepi, i seguit per Geranium, també de la capital danesa

Eduard Xatruch i Mateu Casañas al lliurament dels premis World's 50 Best

Eduard Xatruch i Mateu Casañas al lliurament dels premis World's 50 Best

Després d’un any sense premis per la pandèmia del coronavirus, s’ha celebrat una nova edició dels premis a la ciutat d’Anvers (Flandes) en què destaca la cinquena posició aconseguida pel restaurant Disfrutar de Barcelona, d’Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas, que el 2019 ocupava la novena.

W50BR21 theworld's50bestrestaurants group shot

El Asador Etxebarri, d’Atxondo (País Basc), ha estat el tercer i el seu cuiner, Víctor Arguinzoniz, ha guanyat l’Estrella Damm Chefs’ Choice Award. El quart lloc l’ocupa el Central de Lima, de Virgilio Martínez i Pia León (proclamada millor cuinera de l’any). La llista inclou restaurants de 26 països del món, encara que l’Estat espanyol i els Estats Units encapçalen la llista de països amb més representants als 50 Best. A més dels ja esmentats, hi són Elkano (núm. 16), Mugaritz (núm. 14), Diverxo (núm. 20) i Azurmendi (núm. 49).

Noma, de nou?

La distinció del Noma és un reconeixement a la feina de Redzepi, el secret del qual és utilitzar ingredients inusuals de temporada i de proximitat i situar-los al plat d’una manera creativa i complexa. El menú és estrictament estacional i està dividit en tres períodes: serveixen marisc a l'hivern, verdures a l’estiu i productes de caça i de bosc a la tardor. Aquesta nova trajectòria del Noma (de vegades anomenat Noma 2.0) compleix els requisits de la llista The World 's 50 Best Restaurants per ser novament el màxim premiat: ha canviat d’ubicació, de concepte i de propietari i, per tant, es considera un nou restaurant. El Noma primigeni va encapçalar la llista dels 50 Best en les edicions de 2010, 2011, 2012 i 2014.

W50BR21 awards ceremony 17

Best of the Best

Passi el que passi l’any vinent, el Noma no tornarà a guanyar, ja que passa al grup dels Best of the Best, el grup d’elit de restaurants que han demostrat la seva vàlua i que ara són reconeguts per sempre com a destinacions gastronòmiques emblemàtiques. Els xefs que han portat els seus restaurants a la cúspide de la llista han expressat la seva voluntat d’invertir en el futur del sector i presentar-hi nous projectes i iniciatives. Dins d’aquest selecte grup, s’hi troben els catalans El Bulli i El Celler de Can Roca (aquest darrer, representat a la gala d’Anvers per Joan Roca).

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: