Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Riet Vell, l’arròs més autèntic

La reserva ornitològica obre l’arrossar a visites per cultivar-lo manualment

arròs blanc

arròs blanc

Les experiències que combinen agricultura i gastronomia es multipliquen darrerament, amb l’augment de la consciència ambiental entre la societat. Una de les últimes iniciatives en aquesta direcció és ‘Arrozevolución 000’, una proposta que arriba des del delta de l’Ebre i amb l’arròs com a protagonista.

Riet Vell és una finca protegida de 52 hectàrees, una reserva ornitològica que inclou un arrossar. Des d’aquest estiu totes aquelles persones interessades en el cultiu de l’arròs poden participar en la sembra i la collita del cereal seguint mètodes 100% tradicionals. Res de química, maquinària ni combustibles fòssils. Només dues eugues i el treball manual dels agricultors, professionals o visitants, que d’aquesta manera aconsegueixen un arròs de la varietat Tebre ecològic que no genera emissions de CO2 i tampoc viatja. Els paquets i sacs d’aquest arròs només es podran adquirir a la finca, al costat dels camps.

El projecte compta amb el suport de les entitats locals de la zona, que ho veuen com una forma de “diversificar l’oferta i oferir un turisme de qualitat”, segons va afirmar Josep Manel Ferré, regidor d’Agricultura i Medi Ambient d’Amposta, durant la presentació del projecte, fa dues setmanes.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: