Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Ruta gastronòmica per la Costa Brava

Els imprescindibles gastronòmics de la Costa Brava

AÍDA PALLARÈS

11/08/2020

La Costa Brava és un autèntic paradís: mar, muntanya, vi i restaurants de categoria. Molts de nosaltres no necessitem res més per assolir la felicitat. Si heu decidit fer una escapada a l'Empordà i encara no sabeu què no us podeu perdre, aquí teniu set imprescindibles de la zona. Arrossos, vins, recuits... i molt més!

01 Taps de Cadaqués

Taps de Cadaqués

Els taps de Cadaqués

Comencem el recorregut per la Costa Brava amb un clàssic. Si passeu per Cadaqués, heu de tastar els taps, uns pastissets de pa de pessic que es fan al poble des del segle XVIII. Es poden sucar amb almívar o flamejar amb rom. Nosaltres els preferim amb rom, però són bons de les dues maneres. Això sí, si en voleu, val més encarregar-los abans. On? A Can Cabrisas, ben a prop del Casino del poble. Ja ho veureu: són espectaculars! 

02 Vi

Vi

Enoturisme empordanès

Si us agrada el vi, ja deveu saber que la DO Empordà disposa, més o menys, d'una cinquantena de cellers pel territori. I hi podeu fer parada, ja que organitzen visites, tastos i una pila d’activitats com pícnics entre vinyes. Un parell de recomanacions: La Vinyeta i Masia Serra, a Mollet de Peralada i Cantallops, respectivament. Els podeu consultar tots aquí.

03 Truita de Ca la Pilar Dumingu

Truita de Ca la Pilar Dumingu

Un bon vermut i unes tapes?

Si el que voleu és fer un bon vermut i fer-la petar al mig de la Bisbal d'Empordà, no dubteu més. Si voleu fer unes tapes o entrepans per llepar-se'n els dits, seguiu llegint. A la capital del Baix Empordà hi trobem, des de fa uns anys, Ca la Pilar Dumingu, una antiga botiga de queviures reconvertida en bar. Les truites són espectaculars i enormes. Els entrepans, també. I hi fan tapes (també veganes!) brutals com el babaganuix o els daus de peix. També tenen un bon assortiment de cerveses artesanes i infusions poc habituals, com la de ratafia. 

04 Bo.TiC

Bo.TiC

Un dinar d'estrella

Un dia és un dia. Si el que voleu és viure una experiència gastronòmica, passeu pel Bo.TiC, de Corçà, que té, des de 2009, una estrella Michelin. Al Bo.TiC proposen una versió d’autor de la cuina típica empordanesa, utilitzant, sempre, ingredients autòctons com el bacallà, l'ànec o l'arròs de Pals. Tenen diversos menús, amb plats tradicionals i creatius, i una àmplia carta de vins amb més de 400 referències d'arreu del món. Espectacular!

05 Paella de marisc

Paella de marisc

Un bon arròs?

Sou més d'arrossos? Us costarà triar! Us fem unes quantes propostes. Si el que voleu és un arròs ben torradet, els de l'hotel El Far són gairebé una llegenda a la Costa Brava. Els posen al forn poc abans de servir-los i això fa que tinguin un socarrat irresistible. El de gambes i botifarra de perol és boníssim. Si el que voleu és una bona paella, podeu optar pel Solimar, al Baix Empordà, on fan paelles marrons amb arròs Bahia de Pals, sense safrà ni colorants. Un altre: a Ses Paelles, a Cadaqués, hi fan un arròs amb garota per caure d'esquena. I una última recomanació: la paella quadrada d'El Toc al Mar, de Begur, un dels restaurants d'arrossos més populars de la Costa Brava.

06 Bisbalenc

Bisbalenc

El bisbalenc de Can Sans

Fa més de tres generacions que Can Sans forma part de la realitat de la Bisbal d'Empordà. Una pastisseria de referència a la zona famosa, sobretot, per unes postres que són, des de fa temps, patrimoni gastronòmic del Baix Empordà: el bisbalenc. Fet de pasta de full, cabell d'àngel, pinyons i sucre, es tracta d'un pastís deliciós del qual prohoms de la talla de Salvador Dalí o Joan Roca han lloat l'excel·lència. I amb raó!

07 Recuit de drap de Pauet

Recuit de drap de Pauet

Un recuit de drap de Pauet

Us agraden els formatges? Perdeu el cap pel recuit? Tasteu els de Làctics Pauet. Aquesta formatgeria de Jafre és de ramaderia responsable: no utilitzen antibiòtics, ni pesticides, ni herbicides per al cultiu i recol·lecció dels seus productes. A més, estan especialitzats en elaborats amb llet de cabra. Hi fan un recuit de drap que, amb poc temps, s'ha convertit en un imprescindible de molts restaurants de la Costa Brava, i també iogurts naturals i formatge fresc. Tot boníssim.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: