Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Rutes gastroculturals per la Rambla

El restaurant Núria anima els barcelonins a conèixer la història i la cultura d'aquesta zona emblemàtica de la ciutat

Rutes gastroculturals per recuperar el passat

Rutes gastroculturals per recuperar el passat

Cuina de mercat i cultura és la nova combinació que l'emblemàtic restaurant Núria de la Rambla, inaugurat el 1926, proposa perquè els barcelonins redescobreixin la seva ciutat. L'establiment els anima a reconquerir Barcelona a través de dues rutes que comencen o acaben amb un menú de degustació. Després del confinament, el restaurant va ser un dels primers a aixecar la persiana apel·lant als ciutadans perquè tornessin a gaudir de la seva ciutat. La Montse i el Marcel, tercera generació dels socis fundadors, volen animar els barcelonins a "passejar pel centre de Barcelona, tornar a caminar pels seus racons, revisitar els llocs especials i tornar al nostre emblemàtic local de Canaletes".

La Rambla, l'eix central

Una de les dues rutes, creades amb la col·laboració del periodista David Revelles, és BarceDONA, que vol donar veu i presència a les dones que des de fa 2.000 anys han marcat el perfil i la història de la ciutat i, no obstant això han estat silenciades o obviades, durant segles, per la historiografia, tot i ser part important de la història de Barcelona: Clotilde Cerdà, filla d’Ildefons Cerdà, Dolors Bonella (la Monyos) Teresa Claramunt, Ángeles López de Ayala, Concepción Arenal, metgesses com Martina Castells i Dolors Aleu, o Anaïs Napoleón —la primera fotògrafa amb el estudi a la rambla del Centre.

L’altra ruta, Del Núria a la Plaça Reial, vol recuperar els espais més icònics de la Rambla i convida a gaudir de la història apassionant de la plaça i de les anècdotes i curiositats vinculades a personatges com el mag Fructuós Canonge, el pintor Ocaña —esperit lliure i transgressor de la moguda barcelonina dels anys 70 i 80 del segle passat—, l’il·lustrador Nazario —veí de la plaça i amic del Núria— o el mateix Dalí. És també un recorregut singular per la memòria sentimental, la nostàlgia i la història de botigues centenàries i establiments mítics, com ara la primera redacció i taller de La Vanguardia, a finals del segle XIX, o l’Herboristeria del Rei, oberta l’any 1823 fins avui...

Aforament limitat

Atenent a totes les normes d’higiene i mesures de seguretat, s'ofereixen dues rutes, amb aforament limitat a un màxim de 10 persones, en dos torns: matí (de 12 a 16h), que consisteix a fer la ruta guiada d’unes dues hores de durada i després dinar, i tarda (de 14 a 18 h), que s’inicia amb el dinar i acaba amb la ruta històrica. L'àpat consisteix en un assortiment d’entrants, amanides i tapes calentes, i una paella de marisc, amb les begudes incloses. De postres, es pot assaborir la reconeguda i tradicional crema catalana del Núria.

L’experiència gastrocultural, que inclou el menú i la ruta, té un preu de 35 € i se celebrarà els dissabtes 3, 17 i 24 d'octubre. Per assegurar la limitació de l’aforament, cal fer reserva prèvia al web del Núria.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: