Un nou espai gastronòmic amb una desena de parades amb productes de qualitat per comprar i degustar
Nou Mercat Vell de Sant Cugat
El Mercat Vell de Sant Cugat del Vallès, a la plaça Sant Pere, es reconverteix en un nou espai gastronòmic i gurmet on poder comprar, menjar, beure i compartir experiències amb amics i familiars. És el primer mercat municipal de tot Catalunya on pràcticament totes les parades, excepte la fruiteria i la parada de llegums, venen productes gurmet i fan degustacions per a tothom. Està basat en un model que ja segueix el mercat de la Boqueria o el Ninot, i també a Madrid, amb el Mercado de San Miguel i San Antón, o a Còrdova, amb el mercat Victoria.
Tot i que la inauguració oficial es fa l’1 de desembre amb l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, avui porta obert de les 9 h, i ahir, 24 de novembre, es va obrir a les 16.30 h perquè els mitjans de comunicació poguessin visitar el mercat acompanyats de la direcció de l’equipament i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet, i la regidora de Comerç, Mayte Pérez.
Una desena de parades oferiran a partir d’ara productes diversos, ja que podreu triar entre comprar carn selecta, embotits ibèrics, els millors formatges, peix i marisc frescos, pa acabat de fer, pastissos artesans, fruita i verdura, salsitxes gurmet, llegums, plats casolans, vins i caves de les DO catalanes més selectes, cerveses, i cuina italiana, peruana o japonesa. Les parades gurmet es caracteritzen per oferir productes d’alta qualitat, per fer elaboracions tradicionals i per tenir una llarga experiència en el món del comerç i la restauració.
És un espai selecte on cada establiment tindrà el seu mostrador de venda al públic i una barra de degustació per a tothom qui vulgui tastar els productes abans de comprar-los. A més, hi ha un espai comú al voltant de les parades amb taules i cadires per esmorzar, fer un vermut, dinar, berenar, sopar o també per fer un descans entre compra i compra. A més, hi ha una terrassa exterior amb tendals i mobiliari especial per evitar els sorolls als veïns dels voltants. També hi ha una zona d’espais pensats per a esdeveniments culturals o d’empreses, ja que cada mes el mercat acollirà activitats diverses com ‘showcookings’, tastos, tallers o concerts, entre moltes altres experiències.
A només 15 minuts de Barcelona, el Mercat Vell és un edifici centenari, de 1911. Va ser el primer mercat cobert de Sant Cugat i es considera una joia patrimonial de la ciutat. Tot i que l’edifici ha estat recentment remodelat, la façana conserva l’empenta modernista: ceràmica, finestres trapezoïdals, pilastres, peces de ferro i ornaments florals. Es podrà accedir al Mercat des de la plaça Sant Pere i des dels carrers Enric Granados i Endavallada, i l’horari és de dilluns a dijous, de 9 a 23 h, i divendres i dissabte, fins a les 24 h.
La remodelació del mercat forma part del projecte ‘Ets el centre’, impulsat per l’Ajuntament de Sant Cugat per dinamitzar la zona històrica com a nou espai comercial, social i cultural. El projecte també inclou la rehabilitació del Teatre La Unió, la construcció d’una promoció d’habitatge públic, locals comercials i un aparcament públic.
Establiments del Mercat Vell
Fruiteria Hom. Ofereix fruita i verdura fresca de primera qualitat des de 1963 i productes sempre de proximitat. Tot i que és la parada més antiga del mercat, ha renovat el seu espai per adaptar-se a les noves possibilitats del mercat gourmet.
Mª Àngels Llegums. Després d’haver-se passat 40 anys elaborant i venent els seus propis llegums cuits tant al Mercat Vell com al carrer Major, renoven parada i oferiran també fruits secs i plats casolans com la fideuà, el bacallà amb cigrons, les croquetes o cebes escalivades.
Boket, carnisseria. La família Ruíz-Pujol, amb parada a la Boqueria i a l’Illa, oferiran una àmplia selecció de carns de molt bona qualitat: entrecots de vedella ecològica, filets de bou, costelles de xai, bistecs de poltre, hamburgueses i talls d’entranya, d’asado de tira o ‘al vacío’. També hi ha la possibilitat de dinar o sopar les seves carns cuidades a la brasa o tenen menjar per emportar-se, com els pollastres ecològics a l’ast.
Bonaparte. L’obrador artesà de Valldoreix ofereix una àmplia varietat de pa, dolços tradicionals, olives de Kalamata, xusco d’espelta, sègol, coques, brioixeria tradicional com els croissants fets a mà, dolços d’autor i especialitats de xocolata.
Vinbinguts. La paradeta que ofereix els millors vins i caves de les DO més prestigioses. El client podrà comprar i degustar vermuts de llauna de qualitat amb escopinyes, olives, musclos o cloïsses. A més, es podran tastar els vins, gintònics i diversos còctels.
Ceviche 103. És el restaurant peruà que triomfa a Londres des de fa dos anys. Es podran tastar cebiches, causa limeña, llom salat i molts altres plats típics peruans. Tot això es podrà maridar amb un pisco sour i es podran comprar productes típics de la gastronomia peruana i plats d’influència americana, asiàtica, europea i
africana.
Don Bellucci. La parada italiana del Mercat Vell. Servirà autèntiques pizzes artesanes amb una gran varietat de pastes i tot tipus de sales. A més, disposa d’un ‘showcooking’ on els clients podran veure com el xef elabora els plats i es vendran productes gurmet italians.
Frankfurt Sant Cugat. Casa Vallès és la salsitxeria gurmet dels creadors de l’emblemàtic Frankfurt de Pedralbes i pioners del menjar ràpid de qualitat. Oferiran cada dia menjars amb la millor matèria primera, d’elaboració pròpia, i es podrà triar entre frankfurts, bratwursts, salsitxes del país, cerveles, hamburgueses, botifarres de perol, amanides, patates fregides i creps de postres.
La Peixateria. Aquesta parada es dividirà en dos parts. La primera serà una peixateria tradicional per comprar el millor peix fresc i el marisc portat cada dia de les llotges del país. L’altra meitat serà una barra per degustar sushi, sashimi, tataki i altres plats fets amb peix. A més, podreu triar les peces que vulgueu i us les cuinaran al moment.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia