Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un sopar debat sobre Pompeu Fabra al restaurant Arròs i Peix

El periodista Genís Sinca aprofundirà en la figura del filòleg, protagonista del reportatge de portada de la revista SÀPIENS d'octubre

El restaurant Arròs i Peix de Barcelona

El restaurant Arròs i Peix de Barcelona Arròs i Peix

A Pompeu Fabra l’aturaven pel carrer per informar-lo que en un poble de les comarques tarragonines de les mongetes en deien 'fesols', o que a València de la 'calderilla' en deien 'menuts'. Figura crucial en la modernització de la llengua catalana, Fabra protagonitza el reportatge de portada de la revista SÀPIENS del mes d'octubre. L'autor d'aquest reportatge, el periodista i escriptor Genís Sinca, oferirà dues xerrades amb sopar inclòs als restaurants Arròs i Peix de Barcelona i Vic, per tal d'aprofundir en la biografia i la trajectòria de Fabra.

Un sopar de descoberta
La primera cita serà al restaurant barceloní, ubicat a la Via Laietana, número 13, el proper dimarts 9 d'octubre, a les 21 h. A Vic, el sopar se celebrarà el dimarts 16 d'octubre, a les 21 h, al carrer de la Riera, número 30. Dos restaurants amb una gran parada de peix i marisc on podreu triar el producte més fresc, que posteriorment us cuinaran al moment i al vostre gust. Durant la vetllada, Sinca explicarà com Fabra va nodrir el 'Diccionari general de la llengua catalana', conegut popularment com a 'Diccionari Fabra', i com va unificar l’ortografia, depurar el lèxic i fixar la gramàtica del català gràcies, sobretot, al contacte amb la gent del carrer. A l'hora de les postres, el públic podrà intervenir per tal de descobrir altres facetes d'aquest enginyer i filòleg que també es va dedicar a la política i va esdevenir màxim dirigent de l’esport català durant els anys de la República. 

El sopar té un preu de 30 € i les places són limitades. Per reservar, cal que truqueu al 93 797 81 83 (Barcelona) o al 93 883 25 64 (Vic) o envieu un correu electrònic a l'adreça redaccio@sapiens.cat

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: