CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
INICI
>
ACTUALITAT
>
Se celebra el 26è Congrés de l’ACE i la Nit de l’Enologia
Se celebra el 26è Congrés de l’ACE i la Nit de l’Enologia
Àngel Garcia Petit va guanyar el premi periodístic per la seva difusió dels vins catalans
Àngel Garcia Petit rebent el premi periodístic
L’Associació Catalana d’Enòlegs va celebrar el seu 26è Congrés el 17 d’abril a Arnes, la Terra Alta. Aquest any els enòlegs i estudiants d’enologia de la URV, que són alumnes becats per l’empresa Lallemand, van assistir a la jornada tècnica dedicada als llevats no-Saccharomyces, que, segons l’investigador Ramón González García, poden controlar el grau alcohòlic dels vins.
Durant la jornada, es va anunciar el conveni de col·laboració recent entre el Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) i el Col·legi Oficial d’Enginyer Tècnics Agrícoles i Perits agrícoles de Catalunya.
Premis enològics
La cloenda de la jornada va ser La Nit de l’Enologia, que es va celebrar a la Cooperativa El Pinell de Brai, o ‘La Catedral del Vi’, on es va fer l’entrega de premis. El periodista Àngel Garcia Petit va rebre el premi periodístic per la seva tasca de difusió i promoció dels vins catalans a les xarxes socials. Aquest reconeixement és gràcies al seu treball com a col·laborador habitual en portals com Cupatges i Vadevi, com a assessor de vins a CUINA i com a professor de sommeliers.
Així mateix, Valentí Roqueta Guillamet, president de Roqueta Origen, va rebre el premi ‘Enòleg amb la millor trajectòria professional’, i Pere Rovira i Rovira va ser guardonat amb el premi ‘Enòleg sènior’ per la seva trajectòria de més de 50 anys com a elaborador de vins.
El congrés va acabar el dissabte 18 d’abril amb una visita guiada per Horta de Sant Joan. La ruta seguia els passos del famós artista Pablo Picasso, per on es va inspirar per fer ‘cubisme’. Finalment, es va celebrar un dinar per a tota la família d’enòlegs al restaurant Fonda Miralles.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia