Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Segura Viudas tanca la verema 2016

Amb una menor producció, els vins presenten una gran intensitat aromàtica i estructura

L'Heretat Segura Viudas, a Torrelavit

L'Heretat Segura Viudas, a Torrelavit

L’Heretat Segura Viudas ha tancat la verema 2016, que va començar el 13 d’agost, amb un descens de la producció d’entre el 9 i el 27%, segons les diferents varietats de raïm. Aquest descens és fruit del clima sec que s’ha mantingut al llarg de la temporada, amb una mitjana força baixa de la pluviometria. El pinot negre és la varietat que s’ha vist menys afectada pel descens de la producció, mentre que en l’extrem oposat se situen el macabeu i el xarel·lo.

Aquestes condicions ambientals fan que enguany els vins presentin una gran intensitat aromàtica i estructura, ja que la lleugera deshidratació dels grans de raïm ha afavorit una major concentració d’aromes i sabors en boca. L’estat sanitari del raïm és perfecte, també a causa de la falta de pluges.

Enoturisme actiu

Paral·lelament a la verema, el celler penedesenc ha renovat la seva oferta enoturística. Així, les visites tradicionals a la vinya i les instal·lacions es complementaran cada trimestre amb visites de temporada per aprofitar més i millor el potencial que el paisatge i la natura ofereixen en cada estació. Aquesta tardor, es va proposar una visita guiada amb un biòleg dedicada a les papallones i els insectes de l’Heretat, i, tot seguit, es farà una altra visita de descoberta dels bolets. Aquestes visites tematitzades serveixen, alhora, per inaugurar una oferta gastronòmica que s’anirà incorporant en funció de la temporada i que consistirà en un tast dels vins i els caves del celler maridats amb plats de cada estació, com ara unes mandonguilles amb camagrocs o un remenat de bolets amb botifarra esparracada.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: